Tein tällaisella ohjeella:
Helppo pipariresepti
Ainekset
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 3–4 mm levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperoidulle tai jauhoripotellulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia piparien paksuudesta ja koosta riippuen. Anna jäähtyä ja koristele luomuksesi Dansukker tomusokereilla.
Taikinan määrä on 700 g. Halutessasi suuremman määrän pipareita tee taikina kaksinkertaisena.
(http://www.dansukker.fi)
Lisäksi pistin joukkoon noin teelusikallisen kardemummaa, sekä mustapippuria.
Saas nähdä miltä maistuvat. Taikina oli ainakin niin hyvää, että on ihme, että sitä jäi vielä leivottavaksi...
Ensimmäinen possu tuloillaan |
Piparit pullistuivat uunissa, mutta lätistyivät jäähdyttyään |
Seuraavana vuorossa tortut |
Hieman rumia |
Nekku vahtii pipareita |
Tein pipareista "kauniita" |
Keskiviikkona liikkeeseeni pölähti joku mies käsitöidensä kera. Pitihän sitä köyhää käsityöläistä vähän avustaa, kun itsekin olen sellainen ja kyseessä kun oli katoava kansanperinne, yhdestä puupalasta vuoltu kaunis "Karjalan Käki". Tämä täytyy laittaa johonkin roikkumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti