lauantai 7. maaliskuuta 2015

Tattarileipäset/-pannarit

Yritin miettiä jotain terveellistä, nopeaa, helppoa ja hyvää leipä- tai leivänkorvike ohjetta. Löysin ohjeen hiilihydraatittomiin pannareihin ja ne kuulostivat melkein hyviltä. Sitten katselin blinien ohjeita ja nekin oli suht lähellä haluamanilaista. Tein niistä sitten oman hybridin!


Sekoita keskenään kulhoon:

3 munaa
loraus vettä
3 dl tattarijauhoja
4 dl turkkilaista joghurttia
ruususuolaa

ja vaikka lisäksi valkosipulijauhetta ja/tai pinaattia ym...

paista pienessä määrässä (luomu)voita

Söin kolme ensimmäistä lättystä savujuuston kanssa. Nam!



Tattaria kannattaa suosia, sillä:

Tattari voi jopa puolittaa kolesterolin imeytymisen elimistöön

Ilmiön todenneilla yhdysvaltalaistutkijoilla on myös selitys valmiina: Kolesteroli imeytyy suolistoon, mutta tattari sisältää tiettyä proteiinia, joka estää sen imeytymistä suolistossa. Tattarin proteiini voi vähentää kolesterolin imeytymistä jopa 47 prosentilla. Korkeat kolesteroliarvot altistavat tunnetusti sydän- ja verisuonitaudeille.

Terveellinen kasvi

Tattari on yksivuotinen kasvi, jonka kirkkaanpunaisiin kukkiin kasvaa tummanruskeita, kolmikulmaisia siemeniä. Tattarinsiemenissä on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria. Helposti sulava tattari on gluteenitonta ja sopii siksi myös keliaakikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti