Arjan Pikasämpylät
- pikasämpylät ovat nopeita valmistaa
- saat heti tuoretta leipää
- nämä eivät sisällä hiivaa
- mikäli haluat tummempia, leivo hiivaleipäjauhoihin
16-20 kpl
4 |
dl
|
Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
|
2 |
dl
| Myllyn Paras Kaurahiutaleita |
2 |
tl
| leivinjauhetta |
1½ |
tl
| suolaa |
1 |
rkl
| kuminaa, fenkolia, anista tai yrttiä (persiljaa tms.) |
2½ |
dl
| maitoa tai kauramaitoa |
½ |
dl
| öljyä tms. |
100 |
g
| tuorejuustoa (1 rasia, miel. sydänystävällistä) |
2 |
rkl
| hunajaa tai siirappia |
1
| kananmuna | |
Pinnalle:
| kaurahiutaleita tai juustoraastetta | |
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
Jaa taikina muffinivuokiin tai -pellille, ripottele pinnalle kaurahiutaleita tai juustoraastetta ja paista 225- asteisen uunin keskitasolla n.15 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Myllyn Paras Oy resepti - Arjan Pikasämpylät
Sen verran reseptiä tuli muunneltua, että jauhoja laitoin 3 dl. Kaurahiutaleita (lesepitoisia) laitoin 3 dl. Sitten pistin noin 1/2 -1 dl pellavansiemeniä. Suolaa käytin korkeintaan kolmasosan ohjeen määrästä. Kuminaa, fenkolia ja anista laitoin jokaista, ainakin 2 rkl.
Muffinivuokia en käyttänyt ollenkaan. Tein vain sopivan kokoisia kasoja leivinpaperille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti