lauantai 4. toukokuuta 2013

Loppu!

Minä. Loppu. Ei pysty.

Burn out on vienyt mennessään. Ei sitä ole edes tajunnutkaan, kuinka pitkään se on jo vaivannut. Vielä ehkä vuosi sitten tuntui ihan kivalta lähteä aamulla töihin ja pää pursusu ideoita ja intoa töiden suhteen, ainakin välillä...

Nyt aamut alkavat ahdistuksella ja paniikkikohtauksella. Olen aina ollut täsmällinen ihminen. Olen mielummin puoli tuntia etuajassa kuin minuutin myöhässä. Nykyään myöhästyn töistä jokaikinen aamu. Työnteosta ei meinaa tulla mitään. Pelkän suoran sauman ompelu tuntuu välillä hyvin haastavalta. Ennen halusin äkkiä saada työt valmiiksi ja pois käsistä, nyt yritän varata työn teolle mahdollisimman pitkän aikavälin. Uusia töitä en ota vastaan ollenkaan, vanhoissakin on jo riittävästi haastetta. Töissä kuluu paljon aikaa ihan vain hengittelyyn ja puhalteluun. Vähän väliä pitää tirauttaa pienet kyyneleet, välillä pitää itkeä holtittomasti. Harva se päivä täytyy lähteä kotiin kesken päivän ja jotkut päivät on pakko pitää liike suljettuna koko päivän. Lukeminen ja asioiden ymmärtäminen on hankalaa. Puhuessa sanat unohtuvat ja ajatus katkeilee. Kotia en pysty hoitamaan juuri ollenkaan. Viime viikolla piti kutsua äiti kylään parinsadan kilometrin päästä ihan vaan tiskaamaan, imuroimaan, hoitamaan koiraa ym...

Muutenkin tarpeeksi kurja olo ja sitten eilen vielä kävi liikkeellä varkaita. Nuori pariskunta kävi ihastelemassa valmisvaatteita ja sovittelikin niitä. Hinnatkin olivat kuulemma oikein kohtuulliset. Poika sanoi arvostavansa käsityöntekijöitä. Hyvin arvosti, kun vei vähän käsityötä mennessään ilman, että olisi siitä mitään maksanut... Poliisillekaan ei viitsinyt mitään ilmoittaa, kun ei loppuun palaneet aivot muistaneet pariskunnasta muuta kuin, että nuoria, suomalaisia, hoikkia, tytöllä pinkit hiukset... Jos tällaisiin vaatteisiin törmäätte, niin ovat varastettuja, kuuluvat minulle... Kyseisiä suoria housuja (lahkeissa "upslaakit") löytyy tasan kahdet, toiset roikkuu liikkeessä rekissä ja toiset ovat varastetut. Näitä paitoja en mielestäni ole myynyt yhtäkään kappaletta 95% varmasti.

Hyvin mahdollista, etten ikinä olisi näitä saanut kaupaksi, mutta minusta se on törkeyden huippu, että köyhältä varastetaan!! Sen takia olisi kiva, jos tekijät jäisivät kiinni!


4 kommenttia:

  1. arvostan kyllä käsityöläisiä, mutta mikä ihmeen villin-lännen laki täällä, muka määrää. teet rikosilmoituksen, piste.
    ethän sä nyt voi jumalauta etsintäkuuluttaa jengii millään muotoa, vaikka kuinka vituttaisi.

    VastaaPoista
  2. Juu-u. On se hyvä, että oikee kriminaali saatiin heti ekassa kommentissa kiinni. Kehtaa kertoa varkaiden tuntomerkkejä ja näyttää mitä varastivat, on se kaaaaaameeta. Voi vaikka pikku Irma-Petteri ahdistua ku kuulee tästä. Voi vaikka jäädä varastetut vaatteet käyttämättä??!!!? Iiiikkkkks. Missähän historiassa anonyymi elää, kun luulee rikosilmoituksen varkaudesta johtavan johonkin??

    VastaaPoista
  3. Ikävä kuulla. Mulla on ollu vähän samaa ilmassa viime aikoina. :/ Voimia ja jaksamista päivän askareisiin.

    VastaaPoista