keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Monikäyttöiset ja luonnolliset tuotteet

Olen käyttänyt noin vuoden verran luonnonkosmetiikkaa ja olen löytänyt pari aivan mielettömän hyvää tuotetta, joista en aio varmasti koskaan luopua.

Aleppo saippua:

Näin kerrotaan Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuilla Karawan Aleppo saippuasta (https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/3566/Karawan-Aleppo-saippua):

Todella monikäyttöinen herkän ihon saippua.

Aleppo saippua, 100 % luonnollinen ja ainutlaatuinen. Aleppo saippua on maailman vanhin saippua ja sitä valmistetaan edelleen käsityönä Alepin kaupungissa Syyriassa.

Aleppo saippua sisältää oliiviöljyä 75 % ja antiseptista laakerinlehtiöljyä 20 %. Erittäin hoitavien ja antiseptisten ominaisuuksien vuoksi sitä suositellaan kaikille herkkäihoisille. Aleppo saippua soveltuu erinomaisesti avuksi myös moniin iho-ongelmiin, kuten psoriasikseen, akneen, ekseemaan, säärihaavoihin, vauvan vaippaihottumaan ja atooppiseen ihoon. Aleppo saippuaa suosittelevat mm. ihotautilääkärit Ranskassa.

Aleppo saippua on hyvä tuote niin ikään meikinpuhdistukseen. Asettamalla pala Aleppoa vaatekaappin se karkottaa myös koiperhoset.


Ja tällaista tietoa annetaan Najel Aleppo saippuoista Biodellyn sivuilla (http://www.biodelly.com/epages/GPL.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/26112008-115190):

Najel Aleppo-Oliivisaippua: Aito oliiviöljysaippua, joka sisältää 88% luomu-oliiviöljyä (loput vettä ja merisuolaa). Mietona ja lisäaineettomana aleppo-saippua sopii hyvin herkälle iholle ja myös vauvan pesemiseen. Sitä voidaan käyttää hilseshampoona, partasaippuana sekä kasvosaippuana. Sopii kuivalle iholle ja erityyppisille ongelmaihoille, kuten psoriasikseen, akneen, ekseemaan, vauvan vaippaihottumaan ja atooppiseen ihoon. Aleppo-saippua soveltuu lisäksi meikinpoistoon. Aleppo-saippuaa suosittelevat mm. ihotautilääkärit Ranskassa ja Keski-Euroopassa saippua onkin saanut suuren suosion. Saippua sopii myös vaatteiden hellävaraiseen pesuun.
Vaikuttavat aineet
Oliiviöljy: Kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Sisältää alfalinoleenihappoa sekä A- ja E-vitamiineja, jotka auttavat ylläpitämään ihon kimmoisuutta.
Mitä eroa on Aleppo-oliivisaippualla ja 12,5% sekä 24% Aleppo-oliivisaippuoilla?
Prosenttimäärät kuvaavat laakerinlehtiöljyn määrää saippuassa. Aleppo-oliivisaippua ei sisällä lainkaan laakerinlehtiöljyä. Pääraaka-aine jokaisessa aleppo-saippuassa on luomu-oliiviöljy. Mitä enemmän saippuassa on laakerinlehtiöljyä, sitä tehokkaammin se hoitaa iho-ongelmia, sillä laakerinlehtiöljyllä on antibakteerinen ja tulehduksia estävä vaikutus. Vahvempi, eli 24% laakerinlehtiöljyä sisältävä saippua soveltuukin parhaiten hyvin ärtyneelle ja herkistyneelle iholle tai akneiholle. Miedompi, 12,5% laakerinlehtiöljyä sisältävä saippua sopii erityisesti normaalin ja herkän ihon hoitoon. Pelkkää oliiviöljyä sisältävä saippua soveltuu kaikille ihotyypeille, erityisesti normaalin, herkän ja ikääntyvän ihon perushygienian hoitoon.
Ecocert-sertifioitu.


Hyvinvoinnin Tavaratalossakin oli myynnissä myös oliiviöljysaippuaa (Karawan), jossa ei ollut laakerinlehtiöljyä.


Itseltäni löytyy sekä Najelin että Karawanin aleppo saippuat (molemmissa on laakerinlehtiöljyä). Kumpikin merkki on mielestäni ihan yhtä hyvä. Itse käytän aleppo saippuaa sheivauksessa, käsien ja meikin pesussa ja joskus kun pesen käsipyykkiä, niin myös siinä. Olen kuullut, että aleppo saippua auttaisi myös reumasta aiheutuviin kipuihin, en kyllä löytänyt tietoa siitä, että miten saippuaa tulisi käyttää tällaisessa tapauksessa...


Kookosöljy:

Kookosravinto.fi sivuilta löytyi tällaista (http://www.kookosravinto.fi/virilo/virilo-neitsytkookosoljy/kookosoljyn-kaytto/41):


Mihin kookosöljyä voi käyttää:

Kookosöljy on monipuolinen ja terveellinen öljy, jota voi käyttää monin eri tavoin.

Ruoanlaitto, leivonta
voit korvata ruoka- ja leivontaresepteissä muut rasvat ja öljyt terveellisellä neitsytkookosöljyllä (poikkeuksena salaattikastikkeet)
paistoöljynä yksi parhaimmista öljyistä hyvän kuumuudensietokykynsä ansiosta – ei härskiinny kuumennettaessa, paistotulos erinomainen
tarkkaile lämmönsäätöä, sillä kookosöljy kuumenee herkästi liikaa (ei tirise)
kokeile myös leivänpäällysteenä tai puuron seassa – herkullista!
valmista herkulliset suklaat, tryffelit ja muut makeiset kookosöljystä
maukkaita reseptejä löydät täältä.
valmista popcornit itse kookosöljyssä, niin vältät kaupan popcornien transrasvat. Samalla saat popcornista antioksidantti polyfenolia, joka saattaa ehkäistä sydänsairauksia ja syöpää.

Ihon- ja hiustenhoito
voit korvata neitsytkookosöljyllä vartalovoiteet
suojaa, hoitaa ja kiinteyttää ihoa pitäen sen pehmeänä ja terveenä
öljy on miellyttävän tuntuista iholla ja imeytyy hyvin, kunhan et laita öljyä iholle liikaa
kokeile myös atooppiselle iholle, ihottumiin, akneiholle, kuiville limakalvoille sekä psoriasisiholle
auttaa myös haavoja sekä alkavaa huuliherpestä paranemaan nopeammin. Kookosöljy suojaa bakteereilta ja edistää ihon paranemista. Voit kokeilla myös mustelmiin.
vinkki: kaada öljy juoksevana omaan purkkiinsa ihonhoitoa varten (saat öljyn juoksevaksi esim. lämpimässä vesihauteessa)
levitä öljyä hiuksiin (ja päänahkaan, jos se on kuiva tai hilseilevä), kiedo pyyhe pään ympärille ja anna vaikuttaa vaikka yön yli. Voit lämmittää öljyä ensin, niin levittäminen on helpompaa. Jos on tarpeen, hiukset voi aamulla pestä sampoolla. Hyvin kuiviin hiuksiin öljy voi imeytyä niin ettei niitä tarvitse pestä ollenkaan. Öljyhoidon voi tehdä myös lyhyemmäksi ajaksi, esim. ennen saunaan menoa. Hiukset suojataan saunomisen ajaksi pyyhkeellä.

Aurinkovoiteena
kookosöljy suojaa ja antaa kauniin rusketuksen eikä estä D-vitamiinin imeytymistä auringosta
öljyä voi laittaa iholle myös auringonoton jälkeen
muista normaalit varoajat auringossa oleskellessasi

Deodoranttina
jos haluat luonnollisen hajuneston kainaloihisi, voit korvata kookosöljyllä kemialliset deodorantit
tehoaa parhaiten jos kainaloiden pesuun ei käytetä pesuaineita, vaan pestään ne pelkällä vedellä, deodoranttiominaisuus alkaa toimia muutaman päivän sisällä
jos haluat varmistaa hajuttomuuden, kannattaa kookosöljyä lisätä kainaloihin useammin kuin kerran päivässä
kookosöljyn teho deodoranttina voi selittyä kahdesta syystä: kemiallisesti vakaana aineena se estää myös ihossa olevia härskiintyviä monityydyttämättömiä rasvoja härskiintymästä, toinen selitys on sen teho iholla olevia vieraita bakteereita vastaan

Urheilijat
lisää kookosöljyä sporttijuomaan – saat tehokkaan energiajuoman
kookosöljyn rasvahappokoostumus on n. 90 prosenttisesti keskipitkäketjuinen (Medium Chained Triglyceride eli MCT)
kehonrakennuksessa antaa energiaa lihasten kasvattamiseen ilman lihomisvaikutusta

Kokeile myös
hierontaan, jalkahoitoon, intiimiin käyttöön (esim. kuivia limakalvoja kostuttamaan, liukuvoiteena)
myös lemmikkien hoitoon sekä sisäisesti että ulkoisesti

Karitevoi:

Tässä tietoa Frantsilan Kehäkukan Karitevoista, jota itse käytän tällä hetkellä (http://webshop.frantsilankehakukka.fi/product/365/KARITEVOI_Shea_butter__vartalovoi_______55ml/):

Vitamiinirikas luomukaritevoi kosteuttaa, uudistaa ihosoluja, korjaa vaurioita sekä suojaa pakkaselta ja tuulelta. Se on erityisen suositeltava kuivalle, ikääntyvälle ja ärtyneelle iholle sekä allergisille ja lapsille.
Karitevoi eli voipuun rasva (shea butter) on kasvin pähkinöistä puristettu rasva, joka sisältää runsaasti vitamiineja (A, E ja F) ja fytosteroleita. Afrikkalaiset naiset ovat käyttäneet  sitä kauneudenhoidossaan vuosisatoja. Se on suojannut heidän ihoaan niin auringonpaahtelta kuin tuulenkin ahavoittavalta vaikutukselta. Afrikkalaiset naiset saavat tämän kasvin kautta myös lisäansiota itselleen, sillä pähkinät kerätään käsin ja käsitellään pääasiallisesti käsityönä, jolloin sen käyttö on eettisesti hyvin hyvä parantamaan naisten elinehtoja.
Karitevoita kannattaa muistaa suositella erityisesti henkilöille, jotka ovat allergisia sekä herkkiä myös aidoille kasviöljyille, eteerisille öljyille ja hellävaraisimmillekin säilöntäaineille. Karitevoita voidaan käyttää myös voiteiden kanssa yhdessä, jos halutaan lisätä esimerkiksi Frantsilan Kehäkukkavoiteen rasvaisuutta esim. atooppisen ihon hoidossa.
Karitevoi säilyy hyvänä 2-3 vuotta. Jos se pääsee sulamaan tai jäätymään, se tulee rakeiseksi. Se ei kuitenkaan mene pilalle tästä, vaan kädessä se pehmiää taas normaaliin tapaan kädessä sekoitettaessa. Näin ollen karitevoita ei saa pitää yli 35 asteen lämmössä ja se täytyy myös suojata pakkaselta.

Ei eläinkokeita tai eläinperäisiä aineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja, keinotekoisia hajusteita tai  väriaineita. Ei sisällä mitään säilöntäaineita

Raaka-aineet täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikkastandardit.

Käyttöohje: Levitä hoidettavalle ihoalueelle aamuin illoin tai tarvittaessa.

Luomu - Bio


Itse suosittelen karitevoin käyttöä huulirasvana ja hyvin kuivilla ihoalueilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti