sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Blogijoulu

Ensimmäinen kerta, kun en laita itse yhtään joulua, mitä nyt joululahjat ja -kortit, sekä -suklaat hankin. Kamala tunne, mutta kun ei vaan saa aikaiseksi... Olen aina ollut ihan yli innokas joulun viettäjä. Toivottavasti ensi vuonna elämä olisi jotenkin tasaisempaa ja valoisampaa jne ja saisi taas laitettua joulua. Mutta täytyyhän minun nyt edes jotain tänäkin jouluna tehdä... Joten tässä Sannan blogijoulu:

Joulupukki ja hänen apulaisensa tanssivat joulutansseja. (http://www.maurikunnas.net/mauri_kunnas/kunnaslandia/sankarit/fi_FI/joulupukki/)
Oih, Mauri Kunnaksen kirjat ovat niiiin ihania!! Joulupukki kirja on tullut selattua ja luettua varmaan sataan kertaan!

Hyasintit ovat yksiä maailman parhaimman tuoksuisista kukista!
Punaiset joulutähdet ovan niin kovin kauniita!
Joululaatikoista minulle maistuu peruna-, maksa- ja lanttulaatikko. Joka vuosi yritän oppia tykkäämään porkkanalaatikosta, mutta ei... Joku siinä vaan tökkii!
Laatikoiden lisäksi muita tärkeitä jouluruokia ovat esim. kinkku, riisipuuro, limppu.

Pipareissa on tärkeintä niiden leipominen, eli taikinan syöminen...
Jouluna täytyy piparkakkujen lisäksi saada ainakin joulutorttuja ja mausteiset kuivakakutkin maistuvat.

Ihana jouluinen pirtti. Vaikkakin kyseessä on nukkekoti, mutta kuitenkin!
Kaikki vanhanaikainen ja perinteinen on ihanaa! Olkikoristeet, lippunauhat, elävät kynttilät, olkia lattialla, himmeleitä katossa, punaisia omenia, lyhtyjä pihalla, ah!

Kyllä vanhanaikainen pukki on parempi kuin nykyajan "Coca-Cola-pukki"!!
Jenny Nyströmin tontut ovat aivan huippuja!!
Kaunis kuva jouleseimestä
Itse on tullut askarreltua aikoinaan parikin jouluseimeä. Ja niistä on tullut jopa tosi hienoja!! Mutta roskikseen ne ovat silti päätyneet...

Muutama vuosi takaperin ajattelin elvyttää yhden jouluperinteistä, eli kirkkoon laulelemaan kauneimpia joululauluja äitin kanssa. No, nyt minä olen täällä etelässä ja äiti Pirkanmaalla, joten se siitä sitten... Mutta tässä tulee muutama todella upea joululaulu:

Luciano Pavarotti: O Holy Night

Luciano Pavarotti: Ave Maria

Tärkein joululevyni on Pavarottin joulu cd!

Voi voi, ei näytä ihan näin jouluiselta maisema tänä vuonna...
Ei ole minulla tänä vuonna joulukuusta minkä ympärillä tanssia...
Joulukuusi on yksi kaikista tärkeimmistä joulun tuojista! Sen pitää olla aito, suomalainen, vihreä metsäkuusi! Voi sitä huumaavaa tuoksua! Joulukuusen olen koristellut aina aatonaattona.

Joulu pitää viettää rakkaiden ja läheisten seurassa! Mitä enemmän väkeä on paikalla, sen parempi! On niin ikävä lapsuuden jouluja. Ne vietettiin aina suvun kesken mummulassa ja paikalle saattoi tupsahtaa yhtäkkiä jotain mummun ja taatan naapureitakin, se oli mahtavaa.

Lahjat ovat tärkeitä, niitä on ihana saada ja antaa! En voisi ikinä sopia mitään sellaista, että tänä jouluna antaisin lahjoja vaan esim. ainoastaan suvun lapsille tai en kenellekkään. Haluan antaa joululahjoja mahdollisimman monelle. Lahjani saattavat olla jotain todella pieniä ja superhalpoja, mutta se antaminen vaan tuntuu niin tärkeältä! Sain juuri perjantaina viestin yhdeltä postin kautta lahjansa saaneelta, että olin onnistunut todella piristämään hänen päivänsä vi**umaisen viikon jälkeen. Voi että siitä tuli hyvä mieli! Kyseessä oli minikokoinen suklaalevy, -patukka ja salmiakkikarkki, sekä kortti...

Joulusiivouksen aloitan usein jo marraskuussa. Siihen kuuluu se, että otan jokaikisestä kaapista ja laatikosta kamat ulos ja jynssään ne huolella ja sitten kamat takaisin. Kuuraan ovet ja lattiat, sekä jonkun verran seiniä. Eli kyseessä on todellinen suursiivous. Hyvä, jos tänä vuonna tulee edes tiskit tiskattua ja lattia imuroitua...

Kynttelikön laitan ikkunalle pikkujouluna, eli ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Enimmät joulukoristelut teen Tuomaan päivänä ja silloin myös yleensä käyn ostamassa hyasintin. Kuusikin saa tulla silloin sisätiloihin, mutta koristelen sen tosiaan vasta aatonaattona.

Jos saisin valita joulunameista vain yhden lajikkeen, niin valitsisin Julia-suklaamarmeladikonvehdit! Jouluna pitää saada suklaata ja marmeladia, siinä yhdistyy molemmat. Tulinpa muuten eilen illalla syöneeksi viimeisen Juliakonvehdin...

Jouluna pitää viettää aikaansa myös paljon telkkarin ääressä. Joulupukin kuumalinja, Joulurauhan julistus, Samu Sirkan joulutervehdys, Lumiukko ym...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti