lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kiirettä pitänyt!

Olen käynyt koulussa, tai paremminkin "koulussa". Ei se ole mikään sisustus-/rakennuspuuseppäkurssi, se on aikuisten ihmisten päiväkerho/motivaation tappopaikka/rangaistuslaitos... No olenhan minä oppinut jotain hyvin pientä ja vähäistä sentään... Olisi tämän noin yhdeksän kuukauden kurssin voinut typistää vaikka kuukauteen, siinä ajassa olisi hyvin ehtinyt opiskella kaikki kurssin asiat läpi. Enimmäkseen me tuolla vain istuskellaan ja pyöritellään peukaloita, odotellaan kotiin pääsyä. Mitään ei oikein voi/saa tehdä.


"Koulussa" on siis kulunut päivät hukkaan, iltaisin ja viikonloppuisin olen tehnyt tärkeitä juttuja, kuten esimerkiksi muuttanut, laittanut kotia kuntoon, tavannut kavereita ym... Liikunta on jäänyt aika vähille, mutta onneksi edes joskus on jotain ehtinyt tekemään silläkin saralla ja muuttolaatikoiden kanniskelu ja rappusten ravaaminen käyvät kyllä myös liikunnasta.

Uusi (ihana) kotini sijaitsee Kivikossa. Kyllä tämä itä-Helsinki on vaan se minun juttuni! Muutin jälleen asumisoikeusasuntoon. Vuokra-asuntojen hinnat huitelevat jossain pilvissä ja pienempiä asuntoja on hankala löytää, lemmikit ovat harvemmin tervetulleita ja asunnot on varattu hyväpalkkaisessa työssä käyville. Ei tämä asumisoikeusasuntotouhu mene Suomessa niin kuin pitäisi, mutta edes vähän fiksumpaa on asua aso-asunnossa kuin vuokralla.Tämän uuden asuntoni käyttövastike ja vesimaksu ovat hieman pienempiä kuin entisen (halvan, ainakin nykymittapuun mukaan) asuntoni vuokra. Tämä asunto on vieläpä aika paljon parempi kuin entinen asuntoni! Sain 11m2 lisää tilaa, makuuhuoneen, kivan kokoisen lasitetun parvekkeen, vaatehuoneen, oman saunan, mukavan kokoisen kylpyhuoneen, riittävästi tilaa ruoan laittoon, enemmän kaappitilaa, uudemman ja parempikuintoisemman asunnon, joka on myös paremmin äänieristetty ja ennen kaikkea rauhallinen ja hiljainen talo. Entisessä asunnossa sai valvoa melkein koko ajan ihastuttavan alakerran naapurin ja hänen kavereidensa vuoksi. Jatkuvaa biletystä niin arkena kuin viikonloppuna, pyhäpäivinä, kesällä, talvella, yöllä, päivällä... Ketään muuta se ei tuntunut haittaavan, ei ainakaan isännöitsijää, hän ei edes vastannut valituksiini.

Ensimmäistä kertaa omilla avaimilla uuteen kotiin
Mintun vihreät keittiön kaappien ovet :)
Ensimmäisiä tavaroita
Vähän enemmän tavaroita

Ensimmäisessä kerroksessa, mutta silti aika korkealla
Parvekekukkia!
Nekku kyttää ja möykkää ikkunassa, sillä siinä ei ole vielä kaihtimia
Pitkästä aikaa olen taas sohvan omistaja
Hankin myös elämäni ensimmäisen levysoittimen ja lp-levyn (soittimessa on myös kaksi kasettipesää!!, radio ja cd-soitin)

Nyt olen kahden viikon lomalla! Ihanaa! Taidanpa jatkaa kodin laittoa, kuntoilla, nähdä kavereita, käydä Tallinnassa, käydä häissä, rentoutua ym muuta mukavaa, sekä ruveta metsästämään jotain oppisopimuspaikkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti