perjantai 10. huhtikuuta 2015

Iloisessa itä-Suomessa

Pääsiäisen aika oli pyhitetty uusille tuttavuuksille. Kiirastorstai iltana äitini tuli luokseni, sillä tarvitsin pariksi päiväksi koiravahtia, kun piti mennä tapaamaan poikaystävän lähisukua Lappeenrantaan. Enpä ollutkaan aiemmin niin itäisessä paikassa vieraillut!

Torstaina käväistiin äidin kanssa poikaystäväni luona. Äiti pääsi tutustumaan niin poikaystävääni, hänen veljeensä kuin kahteen koiraan.

Perjantaina lähdettiin aamupäivällä ajelemaan Lappeenrantaan poikaystäväni kanssa. Mukana olivat myös koirat ja velipoika. Vietimme kaksi yötä "anoppini" luona. Kävimme lisäksi kylässä poikaystäväni siskon ja mummon, sekä papan luona. Tapasin heidän lisäkseen vielä kaksi enoa (ja siskon koiran).

Kävimme hakemassa hampurilaiset Lappeenrannan parhaimmalta grilliltä, Tuen Grilliltä ja aidot vedyt kävimme syömässä torilla. Ajelimme autolla vähän siellä sun täällä ja jalkaisin talsimme pienen kaupunkikierroksen, kävimme tutustumassa Lappeenrannan linnoitukseen ja sitten kävimme koirien kanssa hieman pidemmällä lenkillä. Mummoa ja pappaa, sekä yhtä enoa kävimme tapaamassa Luumäellä.

Kelit eivät olleet ihan huippuluokkaa, mutta jospa sitten vaikka kesällä uudestaan.

Menomatkalla pysähdyimme jaloittelemaan Utissa, varuskunta-alueen tuntumassa. Siellä oli esillä tämä Messerschmitt:


"Messerschmitt 109
Tällä hävittäjätyypillä saavuttivat suomalaiset lentäjät jatkosodassa 24.3. 43-3.9. 44, 651 ilmavoittoa taistelussa moninkertaista ylivoimaa vastaan. Näiden hävittäjälentäjien ja huoltohenkilökunnan muistoksi on 3. lennosto v. 1954 nostanut tämän uskollisesti palvelleen hävittäjäkoneen kunniapaikalle."




Lappeenrannan linnoitusta:







Ortodoksikirkko:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti