perjantai 23. syyskuuta 2016

Häät

Häitä vietettiin 23.4.2016.

Aamu näytti harmaalta ja vettäkin taisi tihuttaa, mutta päivää kohden keli parani, aurinkokin paistoi jossain välissä. Yön olin nukkunut yhden kaasoni luona ja uni maistui yllättävän hyvin. Edellisenä iltana oltiin hoideltu juhlapaikka, eli Suomenlinnan Pirunkirkko kuntoon sulhasen ja hänen kahden bestmanin kanssa, myös meidän DJ, eli sulhasen kaveri oli siellä.



Aamulla hypättiin kaasoni kanssa taksiin ja koko matkan kävin läpi mukaan ottamiani tavaroita ja pelkäsin, että jotain tärkeää puuttuisi. Kauppatorilla tapasimme kaksi muuta kaasoani ja yhden kaason poikaystävän. Sulhasen veli-bestman oli mennyt Suomenlinnaan jo meitä ennen (meni tekemään salaattia). Teimme vielä viimeiset järjestelyt ja sitten sulkeuduimme tilan perälle yhteen kabinettiin laittamaan minun ja myös kaasojen tukkaa ja naamaa. Yksi kaasoistani siis teki hääkampaukseni ja auttoi minua meikin teossa. Yksi kaasoista lähti ohjeistamaan vieraita toisen bestmanin kanssa. Lopuksi isäni tuotiin peräkabinettiin ja kaasot lähtivät kävelemään kohti "alttaria" Star Wars/Darth Vader musiikin soidessa. Tämä oli yllätys sulhaselle. Hän tykkää kovasti Star Warsista ja oli joskus leikillään ehdottanut, että eikö voitaisi vaihtaa meidän "häämarssi" tähän. Seuraavaksi DJ laittoi soimaan Leif Wagerin Romanssin ja minä lähdin isän käsikynkässä kävelemään kohti tulevaa aviomiestäni.







Mies ei kuulu kirkkoon, eikä muutenkaan olisi halunnut kirkollista vihkimistä, eikä edes -siunausta ja maistraattivihkiminen ei olisi tullut minulle kuuloonkaan, en usko, että mieskään olisi siitä niin välittänyt. Meillä oli siis siviilivihkiminen juhlatilassa. Moni kehui vihkitilaisuutta jälkeenpäin todella romanttiseksi ja kauniiksi. Vihkimisen yhteydessä luettiin rakkaudesta kertova raamatunpätkä, Apassi intiaanien avioliittorukous, itsekirjoittamamme vihkivalat, vaihdettiin sormukset ja pussattiin. Ihan lopuksi oli vielä sello-/kitaraesitys ja kappale oli Schubertin Ave Maria. Vaikka siviilivihkiminen olikin kyseessä, halusin mukaan jotain hengellisyyttä.





Seuraavaksi sitten onnittelut halailu-/kättelyjonon läpikäyminen, sekä alkumaljat ja sitten hääkuvien ottoa niin sisällä kuin pihalla. Kun palasimme juhlaväen pariin, oli ruoka-aika. Sitten oli puheita ja muutama leikki kakkukahvittelua ja musiikkiesitys. Lopuksi tanssimista, joka aloitettiin häävalssilla, eli Akselin ja Elinan häävalssi. Sitten valsseja, tangoja ym ja sitten DJ aloitti soittelemaan omia levyjään. Boolia ja karkkia, sekä pikkusuolaista oli tarjolla illalla. Boolia oli aivan liiankin kanssa...Harva oli täysin selvinpäin (joivat vielä lisäksi omia juomiaan), osa boolista piti lopuksi kaataa viemäriin ja booliaineksia piti tuoda vielä litratolkulla kotiin. Jossain välissä oli morsiamen ryöstö sekä hääkimpun ja sukkanauhan heitto.
















Juhlat menivät hyvin! Lopuksi siivottiin juhlatila omista tavaroistamme pienellä porukalla ja lähdettiin lautalla Kauppatoria kohden. Sieltä sitten toisen bestmanin kyydissä hotelli Radisson Blu Plazaan, josta veljeni oli varannut sviitin meille häälahjaksi.




Seuraavana päivänä nautittiin älyttömän hyvä aamiainen ja oleiltiin vielä jonkin aikaa hotellilla ja sitten menimme kotiin. Pistimme vähän parempaa vaatetta ylle ja lähdimme ulos syömään. Seuraavanakin päivänä piti pistää nättiä vaatetta ja lähteä ulos syömään ja illalla mentiin vielä Flamingo Spahan kylpemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti