tiistai 7. kesäkuuta 2011

Ruoanlaittoa ja ruokaa

Tein päätöksen, mikro saa lähteä! Nyt riittää ruoan säteilyttäminen! Kun olen koko ajan tulossa tarkemmaksi siitä, mitä suuhuni pistän, niin miksen myös valmistaisi ruokaani terveellisemmällä tavalla. Jo mikroaaltouunin edessä seisomista tulisi välttää ruoan lämmityksen aikana, sillä siitä voi seurata vaikka rintasyöpä, niin mitäköhän kaikkea se tekee itse ruoalle... En vielä ole keksinyt, mihin mikroni kuskaisin, ongelmajätekeskukseen, jollekkin tutulle, vai mihinkä, joten nautin vielä hetken aikaa ruoan helposta lämmittämisestä... Olen tehnyt tässä viimeisen viikon sisällä vähän hankintoja uutta mikrotonta elämääni varten:

Tällaisen kattilan höyrytysosalla löysin Kodin Ykkösestä -40% tarjouksella. Hintaa oli komeasti alta kolmekymppiä.
Tänään lähti Tokmannilta matkaan pikkuinen kasari. Hintaa oli alle kuusi euroa. Tässä voi vaikka sulattaa voita tai keittää vettä teekupillista varten.

Tämmöisen höyrytysritilän ostin talvella Citymarketin tarjouskorista muutamalla eurolla. Ei vaan ole kovin laadukas, meinaa jo nyt hajota...

Tässä tämä, josta pitäisi eroon päästä.

Yksi toinen uusi päätös syömisiä koskien, päätin luopua Oivariinistakin. Tästä lähin käytän vain ihka aitoa suomalaista voita, mieluiten luomua! No en nyt sentään kylässä ala nirsoilemaan, vaikka tarjoaisivat margariinia.

Löysin kaupasta aikas herkullisen uutuuden, joka oli oikein joutsenmerkitty:
Pekonipihvi, 4kpl/pakkaus
En ole vieläkään oikein varma, että pidänkö tofusta vaiko enkö, mutta kyllä sitä silti on tullut ruvettua käyttämään aikas säännöllisesti. Onpahan ainakin ekologisempaa kuin liha, niin kai sillä osan lihasta voi korvata.

En ihan älyttömästi pidä aasialaishenkisistä ruoista, mutta aina vähän väliä niitä pitää yrittää laittaa... Esim. tänään:
Marinoitua tofua, riisinuudeleita, aasialaisia säilykepavunituja, kookosmaitoa, sitruunapippuria, valkosipuli- ja sipulijauhetta, sekä chilijauhetta ja kamala annos curryjauhetta.

1 kommentti:

  1. Ilman mikroa oppii kyllä tulemaan toimeen. Meillä mikro teki tenät, ja kyllä sitä oltiin yli kuukausi,melkein kaksi ilman. Eilispäivän ruokakin maistuu huomattavasti paremmalta uunissa lämmitettynä kuin mikron jälkeen. Minä en olisi koko mikroa takasin halunnutkaan,kun popparitkin opettelin tekemään kattilassa! :D

    VastaaPoista