perjantai 23. toukokuuta 2014

Ensimmäinen kylpyhuoneremonttini

Se, että saatiin lupa aloittaa kylpyhuoneremontti, vei kauan aikaa. Se, että saatiin kaikki asbestipurkuun liittyvät asiat pois alta, vei todella kauan aikaa. Koko ajan tuli joka asian kohdalla viivytyksiä, hommat eivät meinanneet millään hoitua, ihmiset riitaantuivat keskenään, rahaa ja aikaa paloi vaikka kuinka. Itse koin olevani aivan loppu, ehkä kahden kolmasosan jälkeen. Burn outin oireita alkoi taas ilmaantua ja pelkäsin, että olen kohta taas samassa jamassa kuin vuosi sitten.

Remontin piti hoitua laatoitus/vedeneristyskurssin aikana, mutta niin ei käynyt. Laatoitus/vedeneristyskurssin ja rakennus-/sisustuspuusepänkurssien välissä oli taukoa viikko. Valmista ei tullut silloinkaan. Uuden kurssin alettua, sain luvan olla kaksi ensimmäistä viikkoa pois kurssilta, jotta voin jatkaa remonttia. Vieläkään ei tullut valmista. Olin kylpyhuoneen vanki kaikki kouluillat ja viikonloput. Lepäämään ei ehtinyt oikein missään välissä. Mutta sitten kävi niin, että tuli valmista! Se oli viime viikon maanantai iltana.

Purun hoiti siis asbestiryhmä. Minulla oli työpari, jonka kanssa hoidettiin seinien tasoittelu. Tai siinä vaiheessa paremminkin olin vain apurina. Lattianvalu tehtiin aikalailla puoliksi. Minä hoidin primeroinnit, vedeneristykset, laatoitukset, saumaukset, silikoonaukset ja suurimman osan jätteiden pois viemisestä ja loppusiivouksesta. Isäni tuli tekemään katon paneloinnin ja jotain muuta viimeistelyä.

Aika alkuvaiheessa ollaan...


Seinien tasoitteluvaiheessa
Valmistaudutaan lattianvaluun

Nyt se näyttää jo vähän enemmän lattialta...
Lattialämmitys. Siihen tuli vielä parin sentin valu päälle
Seinät puhtaaksi pölystä harjalla
Ja vielä varmuudeksi imurilla
Primeria seinälle aivan liian pienellä pensselillä...
Vedeneristeen sekoittelua
Vedeneristeen sutimista kulmaan
Ja nauha päälle
Telalla vedeneristeet seinälle kahteen kertaan
Sitten odotellaan seinien kuivumista
Laastia tuloillaan
Laatoitusta

Laastia seinään
Laastit pois laatoista märällä sienellä
Lattiaa laatoitin kipeänä ja ei oikein jaksanut keskittyä, koko lattialaatoitus oli laastin peitossa. Sieni alkoi vedellä viimeisiään...
Lattialaattojen rälläköinnin jälkeen ovat sormet yhä tallessa!
Uudella sienellä paikat puhtaaksi
Seinän alarivi laatoitetaan viimeiseksi. Teippi estää laattojen valumisen
Saumauksien, silikoonauksien, siivoamisien ja putkimiehen käynnin jälkeen, alkaa näyttää jo vähän paremmalta



Kalusteita saatu jo enemmän paikoilleen

Kamalaa se oli, mutta nyt se on tehty! Oman ahdistavan lisänsä remonttiin toi se, että sitä teki kaverilleen. Epäonnistumista pelkäsi jotenkin vielä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti