tiistai 22. syyskuuta 2015

Samos

1.-8.9.2015 tein yhden uuden ja jännittävän jutun ensi kertaa elämässäni, matkustin yksin!

Kaverini oli lähdössä kahdeksi viikoksi Samoksen naapurisaarelle Patmokselle ja kyseli minua mukaan. Päivämäärät eivät osuneet kohdalleen, joten kaksi viikkoa ei olisi onnistunut mitenkään, mutta pienen ihmettelyn jälkeen huomasin, että jälkimmäinen viikko onnistuisi. Patmoksella ei ole omaa lentokenttää, vaan pitää lentää Samokselle ja sieltä mennä lautalla Patmokselle. Lauttamatka kestää lähemmäs kolme tuntia. Tutkailin sekä Samosta että Patmosta ja tulin siihen tulokseen, että Samos saattaisi olla enemmän minun juttuni. Sieltä voisi jopa tehdä retken Turkin puolelle Kusadasiin ja Efesokseen, mikä kuulosti todella houkuttelevalta!! Ajattelin aluksi, että menisin kaverini seuraksi Patmokselle edes yhdeksi yöksi, mutta lauttojen kanssa oli ollut jotain kamalia ongelmia ja lautta oli keikuttanut aika pahasti menomatkalla, joten enpä sitten uskaltanut lähteä. Matkasta tuli siis aika yksinäinen, mutta silti ihan onnistunut.

Varasin itselleni jonkun alennuspakettimatkan Finnmatkoilta ja varasin itselleni myös pari retkeä. Hotellini sijaitsi Pythagorionin kylän laitamilla. Matkaa keskustaan oli noin pari kilometriä ja rannalle noin kilometri. Olihan se aika huono paikka hotellille... Kelit olivat lähes tuskaisen helteiset ja minulla oli yli puolet lomasta flunssa ja olin tosi väsynyt, joten ihan jatkuvasti ei jaksanut lähteä hotellilta tallustelemaan keskustaan. Hotellin lähellä oli yksi supermarketti ja hotellilla oli oma kotiruokaa tarjoava ravintola, sekä uima-allas, siinä minun viihdykkeeni... Naapurihotellillakin oli ravintola, muualta ei sitten ruokaa saanut, ellei keskustaan lähtenyt, tai itse kokannut. Itse tuli kokkailtua muutamaan otteeseen... Herkullisia tölkkilihapullia ja -nakkeja...

Otin osaa Finnmatkojen saarikierrokseen ja vähän kansainvälisempään Efesoksen/Kusadasin retkeen. Yksin uskaltauduin lähtemään bussilla saaren pääkaupunkiin Samokseen/Vathyyn. Rannalla kävin kaksi kertaa ja uima-altaalla vähän useammin. Pythagorionin kylää tuli ihmeteltyä muutamia kertoja ja arkeologinen museo ja parit muut nähtävyydet tulivat tutuiksi.

Matka oli yllättävän lompakkoystävällinen. Kyllä sitä vaan voi matkalla selvitä vähällä rahalla, jos niin haluaa. Tuliaisia tuli ostettua kuitenkin pikkuisen.

Oli hienoa nähdä, että minä pystyin matkustamaan yksin ja oli kiva päästä valloittamaan taas yksi Kreikan saarista ja nähdä pikkuisen taas Turkkiakin.

Samos ei ihan lempi Kreikan saarekseni yltänyt, itse asiassa jäi aivan häntäpäähän sijoitukseltaan... Jotenkin vähän ankeampi paikka kuin ne muut saaret, joilla olen käynyt (Kreeta, Kos, Rodos). Olihan tämä näistä neljästä saaresta se kaikista pienin, eikä nähtäävyyksiä ollut ihan niin paljoa kuin noilla muilla saarilla. En silti Samosta olisi halunnut jättää kokematta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti