maanantai 17. lokakuuta 2016

Santorini

Viime kuukausina on tullut matkustettua jonkin verran. Toukokuun lopulla lähdimme kahden viikon häämatkalle Italiaan ja häämatka numero kaksi tehtiin syyskuussa, kahdeksan yötä Kroatiassa (sekä sieltä päiväretket Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon). Ensimmäisenä esittelyvuorossa kaverin kanssa tehty Kreikan matka.

Santorinin reissu oli Apollomatkojen kautta hankittu. Hotellimme sijaitsi Kamarin kylässä ja oli nimeltään Alkyon. Matkalle lähdimme 30.7. ja kotiin palasimme 6.8.

Santorini tuntuisi olevan kuuluisin Kreikan saarista. Paikka, jonne suunnilleen kaikki haluavat päästä. Suosituimmat kohteet ovat Oía, Fira (saaren pääkaupunki) ja Kamari. Matkaa varatessa harmittelin budjettimme pienuutta, eli ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suunnata Kamariin, jonka piti olla perus rantalomakylä, joka oli lapsiperheille suunnattu, ei lähellekään niin mieletön paikka kuin Fira ja Oía. Matkan jälkeen ajattelin, että onneksi majapaikkamme oli juurikin Kamarissa, eikä superkalliissa ja vilkkaassa turistirysässä, joka ei edes tuntunut Kreikalta, niin kuin Oía ja Fira.

Alkyonista valikoitui hotellimme siksi, kun se sattui olemaan halvin hotelli sinä ajankohtana, jolloin meidän piti matkalle lähteä. Kaverillani alkoi juuri silloin kesäloma ja myöhemmin elokuussa hänellä oli toinen reissu ja heti sen jälkeen hän aloitti opiskelun. Alkyon oli oikein mukava hotelli! Omistajaperhe oli todella herttainen, siellä oli uima-allas, huoneista löytyi ilmastointi ja jääkaappi, matka rantaan ja keskustaan oli siedettävä.

Santorini oli todella kaunis! Maisemat esim. Oíassa ja Firassa olivat huikeat! Kamari oli maisemaltaan erilainen, se sijaitsi toisella puolella saarta kuin kalderan reunalla sijaitsevat Oía ja Fira. Kamari oli siis erilainen maisemaltaan kuin Santorinin postikorttimaisemat, mutta silti se oli kaunis! Vuoria ja merta, kauniita kukkia, sekä puita, vaaleiksi kalkittuja rakennuksia ym...

Oía ja Fira olivat ehdottomasti näkemisen arvoisia paikkoja, mutta en olisi halunnut koko viikon lomaa viettää kummassakaan paikassa. Firasta oli tosin parhaat bussiyhteydet, kaikki bussit ajoivat sinne/sieltä. Firasta ja Oíasta löytyi eniten turisteja, eli aivan massoittain ja ympäri maailmaa. Molemmissa paikoissa oli jotenkin liiankin länsimainen ja keski-eurooppalainen tunnelma... Siellä ei tuntenut olevansa Kreikassa. Myytävänä oli paljon kallista krääsää ja jokapuolella oli todella kalliita hienostoputiikkeja. Sisustus oli monessa ravintolassa lounge-henkinen ja korviin kaikui joka puolelta tuttuja radiohittejä tms, mutta ei siis mitään kreikkalaisia säveliä. Kamarissa oli havaittavissa myös pikkuisen tätä epäkreikkalaisuutta, mutta ei niin vahvasti kuin edellämainituissa kohteissa. Parasta Kamarissa oli tietysti se, että siellä oli hyvä uimaranta. Oíassa on pari pikkupoukamaa, joihin on ehkä hivenen hankala kulkea ja Firassa ei taida olla minkäänlaista uimapaikkaa, paitsi ökyhintaisten hotellien omat uima-altaat.

Kelit olivat matkamme aikana kuumat ja aurinkoiset, kuinkas muutenkaan...Auringon laskettua oli jo vaähän siedettävämpää. Mutta kertaakaan en palanut!

Kuvia on taas niin paljon, että teen vaikka joka päivästä oman postauksensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti