perjantai 8. kesäkuuta 2012

Miksi pitää haukkua, kun voisi puhua kauniisti

Onhan niitä jo jokunen kerinnyt ilmestymään minunkin blogiini, nimittäin haukkumaviestejä... Juurikin eilen yhden poistin, niin tänään se sama oli käyty jo kirjoittamassa uudelleen. Itse en loukkaannu siitä, että minun tyyliäni, vaatteita, hiuksia, tatuointeja ym haukutaan, mutta jotenkin se ärsyttää... Miksi joillekkin on niin tärkeää päästä sanomaan toisesta jotain pahaa?! Monesta blogista tällaisia viestejä olen löytänyt ja aivan varmasti joku bloggari niistä pahoittaa mielensä ja se tuntuu todella pahalle!

Kerran luin jostain blogista, kuinka eräs tyttö oli pitkään kärsinyt todella huonosta itsetunnosta lihavuuden takia, eikä ollut kehdannut laittaa blogiinsa kuvia itsestään. Sitten kun hän oli saanut itsensä laihdutettua upeisiin mittoihin ja saanut hieman itsetuntoaan kohotettua ja pistänyt kuvansa esille, vaikka koville se oli ottanut, niin heti tietysti joku oli käynyt kommentoimassa jotain "ruma", "läski" ym juttuja. Loistavaa!

Kyllä voin sen tunnustaa, että minäkin saatan arvostella ihmisiä ja heidän ulkonäköään mielessäni, mutta en ikinä voisi sanoa sitä heille, en suoraan päin näköä, enkä myöskään nimettömänä! Jokaisella on oikeus ajatella mitä lystää, mutta on myös oikeus esim. pukeutua niin kuin haluaa. Jos jonkun farkut roikkuvat rumasti tai toppi on liian avoin, ei sen pitäisi olla keneltäkään pois. Itse voi pukeutua sitten paremmin kuin he ja ajatella olevansa heitä parempi... Mutta miksi toista pitää päästä haukkumaan jonkin ulkoisen seikan vuoksi?! Eikö olisi parempi olla vaan hiljaa, jollei ole mitään hyvää sanottavaa? Itselleni tulee ainakin kurja olo, jos satun vahingossa sanomaan jotain ikävää, mutta todella hyvä mieli siitä, jos onnistun kommentillani saamaan toiselle hymyn huulille!

Vaikka ihminen näyttäisi kuinka hullulta tahansa, saattaa sen kuoren alla olla vaikka kuinka hieno ihminen! Ei ole koiraa karvoihin katsominen! Ja miksei ihmisellä ole oikeus olla ylpeä itsestään. Jos pitää rintojaan upeina, miksei silloin saisi käyttää avonaisia yläosia tai jos on treenannut jalkalihaksiaan pitkään ja hartaasti, miksei niitä silloin voisi esitellä lyhyissä hameissa? Tai jos jotakuta pyöreää ihmistä ei oma vatsa haittaa, miksei hän voi kulkea ihmisten ilmoilla paljastavissa vaatteissa? Tärkeintä on mielestäni se, että pystyy olemaan itse itseensä tyytyväinen. Ihminen on mielestäni kauneimmillaan juuri silloin, kun hän pitää itse itseään kauniina. Kuka muukaan on oikea henkilö sanomaan sen, mikä on kaunista tai mikä on rumaa? Kaikki ihmiset kun näkevät kauneuden niin kovin eri tavalla.

Tuntuu siltä, että nykymaailmassa ihmiset ovat koko ajan vaan entistä enemmän itsekkäitä, pahansuopia ja ahneita. Mikä meitä kaikkia vaivaa?! Eikö kukaan ole kuullut tällaista lausetta: "Tee muille niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän"?

1 kommentti:

  1. Turha välittää tommoisista idiooteista, ovat vain kateellisia että joku uskaltaa näyttää naiselliselta naiselta!

    VastaaPoista