lauantai 8. joulukuuta 2012

Linnanjuhlapuku äidille

Olin aika innoissani, kun sain kuulla, että äiti pääse avecin roolissa linnan juhliin, sillä sehän tarkoitti sitä, että minä pääsen tekemään elämäni ensimmäisen puvun kyseisiin juhliin. Ja koska asiakkaana on oma äiti, tarkoitti se sitä, että minä sain päättää aika pitkälti siitä, millainen puvusta tulisi.

Minun mielestäni kaikista paras valinta linnaan on sinivalkoinen asu. Äiti sanoi, että hänelle ei sovi mikään sinisen sävy. Se siitä sitten... Menimme sitten äidin kanssa kangaskauppaan ja yritettiin miettiä, mikä olisi paras väri. Tuntui, ettei mikään väri näyttäisi hyvältä äidillä! Sitten kohdalle osui tummansininen silkkikangas, se ei näyttänytkään pahalta! Äidin piti laittaa puvun kanssa valkoiset helmikorut, mutta, hänen korunsa olivatkin loppujen lopuksi kirkkaita ja värittömiä. Korvakorujen keskellä oli sinertävät helmet. No, sainpahan edes sinistä, kun sinivalkoinen ei käynyt päinsä.

Puvun mallin mietin äidin vartalon hyvien ja huonojen puolien, sekä etiketin ja iän mukaan. Eli maahan asti ulottuva helma, vartalonmyötäinen malli, joka levenee alaspäin, olkapäät piiloon ja selkä esiin. Tein puvusta kaksiosaisen, joten sitä voi jatkossa käyttää helpommin, kunhan vain lyhennän hameen helmaa.

Näin se homma meni:

Kaavoitusta
Leikkuuta
Ensimmäinen sovitus
Korsetin tekoa
Korsetin sovittelua
Ja sitten se mokoma meni laihtumaan niin, että säätövara mainasi alaosassa loppua...
Olkatoppausten kiinnitys
Valmis! Tai siis silitystä ja koirankarvojen poistoa vajaa...
Ratkoja oli tämänkin puvun teossa hyvin tärkeä työväline!

Juhlien odottelua:

3 kommenttia: