sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Savijuttuja

Kahden viikon mittainen savirappauskurssi on nyt takanapäin. Olihan se ihan mielenkiintoista ja ihan hyvin tunsin oppivani erilaisia tekniikoita. Ensi viikon aikana olisi ollut mahdollisuus tehdä näyttö savirappauksesta, mutta ajankohta vaan on niin epäsopiva, että pakko jättää tämä tilaisuus väliin ja toivoa, että joskus vielä tulisi uusi tilaisuus näytön suorittamiseen!

Testailtiin erilaisia saviseoksia. Tässä taisi olla vähän savea ja aika paljon hiekkaa.

Meidän ryhmän tekemää pohjarappausta. Vielä pitää hiertää rappaus tasaiseksi ja sitten sitä vielä pestiin sienellä, niin hävisi kaikki pikkiriikkisetkin epätasaisuudet.

Rapatessa roiskuu!
Rappari-Sanna
Minäkin työskentelin noin korkealla. Matkaa maahan oli varmaan 1,5 metriä. Uskoin jo kuolevani!! Huh!

Yhdelle seinälle kokeiltiin saviseosta, jossa oli saven, hiekan, jonkun kuidun (puun, pellavan tai hampun) lisäksi hevosenlantaa.

Yhtenä päivänä kävimme vierailemassa Helsingin Jollaksessa Snellman korkeakoulun ekoateljeella. Rakennus on savirapattu, yksi ulkoseinä oli päreillä päällystetty ja sisältä löytyi muun muassa pölkkylattiaa.

Savirappausta ja päreseinää

Päreseinää
Ulkorakennuksesta löytyi savella rapattua ruokoseinää
Savirapattua seinää ja hormi

Sitten kuvia koulultamme, pintalaastilla rapatuista seinistä:
Minun ja parini tekemät osiot
Ei ihan mahtunut koko seinä kuvaan. Myös toinen puoli seinästä rapattiin. Vielä hieman keskeneräinen.

Viimeistelimme seinän punertavilla "kehyksillä"



Olen myös pessyt hiuksiani savella!

Tämä Logona Color Plus vihreä savi syväpuhdistaja (käytetään ennen hiusten värjäystä kasviväreillä) oli ensimmäinen savishampooni. Tuote ei ole kovinkaan riittoisa, mutta aivan hävyttömän hyvä!! Ikinä eivät ole hiukset tuntuneet yhtä hyviltä kuin tällä shampoolla pestyinä. Hoitoaine on täysin turha aine tämän jälkeen! Vähän turhan kalliiksi vaan tulisi käyttää tätä jatkuvasti...

Cattier Paris shampoo vihreä savi. Kelpo tuote! Ei ehkä ihan välttämättä tarvisi hoitoainetta tämän jälkeen, sen verran hyviltä hiukset tuntuvat pesun jäljiltä, mutta olen silti laittanut.

Eliah Sahil shampoojauhe on ihanaa, mutta käyttö hieman hankalaa. Jauhetta ei ole kovin helppoa saada levitettyä koko päänahkaan ja pesun joutuu toistamaan useampaan kertaan. Tämä tuote ainakin vaikuttaisi todella riittoisalta! Pesun jälkeen mielestäni tuoksuin aivan hipille seuraavan päivän ajan...

Tuotteet hankin joko Biodellystä tai Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Näiden kahden nettikaupan lisäksi tilaan kosmetiikkaani myös EcoBeautystä. Kivijalkakaupoista vierailen Ruohonjuuressa ja Joliessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti