torstai 17. toukokuuta 2012

Aah helatorstai!

Tuntuipa hyvältä, kun ei tarvinnut herätä herätyskellon soittoon! Arkipyhät ovat niin mahtavia! Lehdistä on saanut lukea viimeaikoina kaikennäköistä roskaa arkipyhiin liittyen. Kyllä on pistänyt vihaksi! Jotkut suurempien yritysten johtajat ovat olleet sitä mieltä, että arkipyhät pitäisi siirtää viikonloppuun. Arkipyhät tulevat kalliiksi ja vähentävät tehokkuutta ym... Esimerkiksi joulu pitäisi siirtää ja helatorstaista pitäisi saada työpäivä... Huh huh! Mikä näitä nykyajan ihmisiä vaivaa?! Ollaan niin ahneita! Ihmisen pitäisi elää työlleen, jotta isot kihot saisivat vielä vähän enemmän millä mällätä. Perusduunarit sairastuvat ja kärsivät burn outeista, palkat vaan tippuvat ja vapaa-aika vähenee. Monen täytyy hankkia useampikin työ, jotta selviäisi edes jotenkuten rahallisesti. Kyllä tämä nykymaailma on vain hieno paikka!!

Minä, suuri yritysjohtaja-Sanna, olen sitä mieltä, että ihanaa arkipyhät, ihanaa! Pieni irtiotto arjen puurtamisesta. Mahdollisuus päästä elämään sitä ihan oikeaakin elämää, ei vaan pelkkää työntekoa. No, minullahan ei mitään elämää ole, mutta saanpahan tuijottaa rauhassa tietokoneen ruutua, televisiota ja olla koiran kanssa, sekä levätä ja rentoutua! Saa ehkä vähän lisää virtaa työntekoon. Olen myös perinteitä kunnioittava ja kuulun kirkkoon, eli kaikki pyhäpäivät ja niihin liittyvät traditiot ovat hirveän tärkeitä minulle! Toivon, että minä ja muut samalla tavalla ajattelevat ihmiset saisimme nauttia näistä päivistä niin kuin kuuluu. Ne muut, jotka eivät näin ajattele, saisivat pitää kyseiset vapaapäivät ihan puhtaasti lepopäivinä.

Kaikki suuryritysten/tehotuotantolaitosten johtajat ovat muutenkin pelottavia! Se ei vielä riitä, että he yrittävät viedä meiltä vapaa-ajan, vaan ahneuksissaan yrittävät tuhota koko planeetan ja ihmiskunnan. Tuli katsottua viime viikolla harvinaisen silmiä avaava dokumentti Amerikkalaisesta ruoan tuotannosta. Dokumentin nimi oli Food Inc-Ruoka-Yhtymä ja näin siitä kerrotaan Ylen sivuilla:

Mitä me oikein syömme? Amerikkalainen elokuvantekijä Robert Kenner paljastaa dokumentissaan Ruoka-yhtymä (Food, Inc.), mitä seurauksia ruoan tehotuotannosta on kuluttajien terveyden, maanviljelijöiden toimeentulon, työturvallisuuden ja ympäristön kannalta.
Yhdysvaltain ruokatarjontaa hallitsee vain muutama suuryritys, joille liikevoitto on usein tärkeämpää kuin kuluttajien terveys, maanviljelijöiden toimeentulo, työturvallisuus tai ympäristö.
Eläimet kasvavat nopeammin, niitä voidaan ruokkia tehokkaammin ja niiden liha jopa maistuu erilaiselta.

Tehokkuuden hinta

Pitkälle teollistettua tuotantoketjua on pidetty kuluttajalta näkymättömissä valtion säätelyelinten myötävaikutuksella.
Tarjolla on suurempia kananrintoja, täydellisiä porsaanleikkeitä, pilaantumattomia tomaatteja – mutta myös uudenlaisia bakteereja, jotka sairastuttavat kymmeniätuhansia ihmisiä, sekä laajalle levinnyttä lasten liikalihavuutta ja aikuisiän diabetestä.
Tuotanto: Participant Media and River Road Entertainment, USA.


Toivottavasti moni katsoi kyseisen dokumentin ja toivottavasti se myös aiheutti edes jonkinmoisen piston sydämessä! Itse olen innokas luomun ja lähiruoan käyttäjä, mutta nyt täytyy kyllä vähintäänkin tuplata tuo innostus! Vaikka Mäkkärin juustohampurilaiset himottaisivat kuinka, taitaa vaan olla parempi jättää ne väliin...

Tuleekohan tähän ihmisten ahneuteen ja oman edun tavoitteluun koskaan muutosta, vai pilataanko me maapallo ja kuollaan sukupuuttoon ensin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti