sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Blini-iltana vaihdeltiin vaatteita

Eilisilta vierähti herkutellessa, vaatteita tyttöjen kesken vaihdellessa ja juopotellessa. Itsellä jäi vähän vähemmälle tuo juominen, mutta kuollut olo on silti ollut koko päivän! Vietettiin iltaa Siltamäessä yhden ystävän kotona ja siellä meitä oli aika mukavan kokoinen porukka. Kauheasti kälättäviä ja kikattavia akkoja ja kolme miestä. Miesparat! :D

Illan pääteemana olivat blinit. En ole mielestäni ennen blinejä syönytkään. Nyt on vähän sellainen olo, että en ehkä muuta haluakaan syödä! Olivat siis herkullisia. Blinien päälle laitettavaksi oli kaikennäköistä, ainakin sipulia, smetanaa, kaviaaria, sienisalaattia, suolakurkkuja, jotain lohi-, paprika- ja katkarapusörsseliä ja hunajaa. Ruokajuomaksi oli ainakin vodkaa ja punaviiniä. Vaikka blinejä ahtoi sisäänsä paljon, ei tullut sellaista inhottavaa ähkyä ja turvotusta. Taidan ruveta käyttämään tattaria vähän useamminkin (blinit siis valmistetaan tattarijauhoista).



Tulinpa lukeneeksi hieman tattarista. Selvisi, että se onkin aika terveellistä syötävää! Sopii todella hyvin niin keliaakikoille kuin myös diabeetikoille, pitäisi auttaa kolesterolin tiputtamisessa. Keliakiaa minulla ei ole, vaikka suvusta sitä löytyykin, niinkin läheltä kuin isältä, mutta kyllä vaan viljatuotteet rupeavat turvottamaan ja pahasti! Gluteeni ei kyllä ole erityisen hyväksi kenellekkään ja vehnää on jossain jo verrattu melkeinpä myrkkyyn. Olen vaan niin kova pasta-fani!! Gluteenittomat pastat ovat kalliita ja olen ajatellut, että ne varmaan maistuisivat pahalta, mutta tattaripastaa voisi testata.

Illan aikana tuli myös pidettyä vaatteiden vaihtokirppis tyttöjen kesken. Rahaa ei vaihdettu, vaan jokainen oli mielissään siitä, että pääsi itselleen turhista vaatteista eroon. Itse pääsin eroon ainakin kahdesta kenkäparista, parista mekosta ja käsilaukusta. Kotiin kuskasin kolme mekkoa, neulepaidan ja minihameen. Uusia vanhoja vaatteita voin esitellä joskus myöhemmin.

Sain kotiinviemisiksi muutaman blinin ja blinitaikinasta valmistetun pannukakun palasen, eli tämänpäivän ruokavalio on suurimmissa määrin koostunut blineistä. Olen syönyt niitä munakokkelin kanssa ja siirapin kanssa. Hyvää oli niinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti