sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Seurasaaressa

Lauantai iltapäivä vierähti Seurasaaressa. Kun pääsin keskustaan, huomasin mustia, suuria pilviä taivaalla. Seurasaareen menevää bussia piti odottaa 15 minuuttia. Kävin pikaisesti kaupassa ja tulin takaisin bussipysäkille. Sitten rupesi satamaan hiljalleen. Noin kolme minuuttia vierähti pikkusateessa ja sitten bussi tuli. Bussilla ajellessa sade voimistui ja ukkonen jyrähteli. Salamoitakin näkyi vähän väliä. Bussin ikkunanraoista tippui vettä päälle, joten jouduin siirtymään käytävän puoleiselle penkille. Sade vain yltyi ja kadut lainehtivat. Sääennustukset olivat lupailleet ainoastaan sadeKUUROJA, joten pysyin toiveikkaana, että Seurasaaren visiitistä tulisi onnistunut! Kun bussi alkoi lähestyä päätepysäkkiään, alkoi myös sade hiipua ja taivas kirkastua. Kuinka sopivasti! Kaverit lapsineen olivat tulleet paikalle autolla ja tavattiin toisemme parkkipaikalla.

Saari oli todella kaunis! Sinne ei tarvinnut matkata veneellä, sillä sinne pääsi pitkää siltaa pitkin kävelemällä. Seurasaari on museosaari, sinne on tuotu vanhoja rakennuksia vähän sieltä sun täältä. Saarella oleskelu on ihan ilmaista ja museoalueen taloja voi ihastella kaikessa rauhassa, mutta jos haluaa päästä näkemään muutaman talon myös sisältäpäin, joutuu maksamaan. Me emme museoalueella sisätiloihin menneet. Seurasaari on tullut tunnetuksi myös todella kesyistä oravista. Emme muistaakseni nähneet yhtäkään oravaa, ainoastaan hanhia poikasineen, sekä muita lintuja.Joutsen

Sorsa lätäkössä

Kanadanhanhi ja poikaset

Ei menty nakurannalle, vaan etsittiin ihan oma pikkuranta nakurannan ja tavallisen uimarannan välimaastosta

Suomen suvi, kylmää makkaraa rannalla sateessa. Sade (lyhytaikainen) iski juuri silloin, kun olin vaihtamassa bikineitä päälle. Sade loppui niihin aikoihin, kun luovuin talviturkistani. Sinne se upposi 19 asteiseen meriveteen! Kun oli saanut itsensä kastettua, pystyi meressä ihan uimaankin. Ei se sitten enää niin kylmältä tuntunutkaan, päinvastoin!

Ravintolarakennusta kohti matkallaOstin itselleni minttusuklaatötterönValkoposkihanhia
Kaverini yritti kurkkia mökkiin sisälle...

...niin tein minäkin, meinaan kameran avulla. Hyvin näkyi!
Lapset halusivat esittää meille pienen kesäteatterinäytöksen

Aikuisetkin joutuivat näyttelemään. Tässä on hurja lohikäärme.
Prinsessan herättely meneillään


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti