keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vatuiksi meni!

Tänään oli sellainen päivä, kun päätin lähteä mustikkaan. Päivällä ajelin Vantaalle, Kuusijärven rannalle. Siitä sitten jalkauduin metsään. Vajaan tunnin aikana sain ehkä desilitran verran marjoja ja niistäkin suurin osa vadelmia. Mustikanvarpuja ei näkynyt pahemmin ja nekin varvut, mitä löysin, olivat miltei marjattomia. Vattupuskia osui kohdalle muutama.

Sitten tulin kotiin lepäilemään hetkeksi ja lähdin pyörällä kohti Mustavuorta. Sieltä löysin ihan sormin laskettavan määrän mustikoita. Vadelmia taasen oli pusikot väärällään. Sain kerättyä niitä ainakin litran, ellen jopa enemmänkin.Tällainen hirviö tarttui käteen kiinni yhdessä vaiheessa, yäk! Ja pitkäjalkaisia hämähäkkejä näin myös, jopa marjapussissani! YÄÄÄK!!

Moni vatuista oli ihan poimittavaksi kelpaamattomia, sillä kotilot olivat syöneet niistä osan ja limanneet marjat ällöttäviksi. Yhden mukavankin "ötökän" tapasin. Pelästyin kovasti, kun joku rapisteli niin kovasti marjapuskassa, mutta se joku kyllä pelästyi minua vielä enemmän. Jänöjussi sieltä hyppäsi esiin ja pinkoi kamalaa kyytiä pakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti