lauantai 25. tammikuuta 2014

Autoton jalkavammailija

Tiistaina lähdin kesken koulupäivän ajelemaan kohti Kangasalaa. Autoilu kovalla pakkasella ei ole herkkua, sillä autoni lämmityslaite ei ole toiminut kunnolla kolmisen vuotta sitten tehdyn syylarin vaihdon jälkeen... Äidin luokse kun saavuin, oli jalat aivan tunnottomat. Olin äidin luona hetken aikaa ja sitten menin katsastamaan autoni Kangasalan Autokatsastukseen. Hienosti meni auto läpi! Sitten suuntasin Tampereelle. Ensin vein kirjanpitäjälle viimeiset paperit, mitä hänelle ikinä tulen viemään. Sen jälkeen sai vuoron hieronta/jäsenkorjaus Luontaisterapia Marinellassa. Otin koko vartalon hieronnan.

Kyselin vähän vinkkejä ja sitä, että onko liikunnan ottaminen elämääni aiheuttanut hyviä tai huonoja muutoksia kropassani. Minulla on skolioosi, mutta sen pitäisi olla niin lievä, ettei se ainakaan esteeksi muodostu liikuntaa ajatellen, mutta saattaa se jotain kipuja jalkaan aiheuttaa. Ihan vain kokeilemalla pystyisi selvittämään, olisiko minun hyvä käyttää lyhyemmän jalkani kengässä pohjallista. Joillekin se on hyvä juttu, toisille huono... Penikkavaivoja minun kannattaa hoitaa ihan vaikka itse jalkojani hieromalla jollakin linimentillä. Kaikista parasta olisi hieroa jalkojaan saunassa. No, saunaa minun asunnostani ei löydy. Kompressiosukkia minun ei kannata ruveta käyttämään. Jalkapohjani olivat kuulemma erittäin pahasti jumiutuneet. Alan olla jo aika lähellä pitkäkestoista ja ikävää kantapäätulehdusta. Syyksi siihen Marinella epäili joko väärää askellusta tai vääränlaisia kenkiä. Hoito-ohjeena oli ottaa selvää siitä miten askellan ja miten paino jakautuu jalkapohjan eri kohtiin ja joko hankkia oikeanlaiset kengät tai pohjalliset tai opetella uusi askellustapa. Minun tulisi myös ruveta jumppaamaan/hieromaan jalkapohjia esim. hierontapallon avulla, sekä antaa kylmä/kuumahoitoja jaloilleni. Pyörittelin jo Nekun puuhapalloa jalkojeni alla, mutta se meinaa vähän liiaksi mennä lyttyyn.

Tällaisen hankinnalla voisin aloittaa jalkapohjien hoidon. Eivät näyttäisi olevan mitenkään hävyttömän hintaisia.

Vasen ranteeni oli kuulemma vahvistunut. Olen käyttänyt suht ahkerasti sellaista puristinta. Oikea ranne ei ollut ihan kunnossa. Mahtaakohan runsas tietokoneen ääressä oleilu ja hiiren käyttö olla syynä... Niska ja selkä eivät olleet mitenkään superhuonossa kunnossa. Olin jo miettinyt, että mahtaako kiertoliike olla selälleni hyväksi, sillä joillekin se on todella hyvä ja joillekin todella paha. Marinella sanoi, että jollei se minusta tunnu pahalta sitä tehdessäni, se ei ole paha juttu. Joten selkäjumppavehkeeni saa pysyä käytössä.

Hoidon päätyttyä ajelin takaisin kotiin ja sain jälleen jalkani jäädytettyä.

Torstaina oli vuorossa palaveri tulevassa työharjoittelupaikassani, eli kaverini kylpyhuoneessa. Palaveerasimme opettajan ja minua auttamaan tulevan kurssikaverini kanssa. Kurssikaverini on ollut rakennusalalla jo vuosikymmeniä ja hänellä on oma rakennusalan yritys. Hän tulee minulle avuksi purkamis- ja kalusteiden kiinnitysvaiheeseen. Minä hoidan vedeneristykset ja laatoitukset ihan yksin.

Aamulla kun starttasin autoni lähtiessäni kaverini luokse Malmille, syttyi akun varoitusvalo palamaan. Ajattelin silti ajaa kaverin luo... Matka sujui onneksi ongelmitta. Perille päästyäni soitin isälle, että nyt olen pulassa. Selvisi, että vika on laturissa. Hän sanoi tulevansa katsomaan autoani (Jyväskylästä asti)... Aluksi olin ajatellut lähteä kaverini luota vielä koululle laatoittamaan, mutta enpä viitsinyt riskeerata. Jäin sitten Malmille odottelemaan isääni, kaveriani palaavaksi töistä, jonka avain minulla oli ja kurssikaveriani, jonka piti tulla ottamaan laatat seinästä ja lattiasta kera laastin, että ne voi lähettää tutkittavaksi, jos niissä vaikka olisi asbestia. Odotellessani ehdin katsella kolme elokuvaa (Class Of '84, Kosto on suloinen ja Thoroughly Modern Millie) ja pienet päiväunet, sekä syödä kaveri ruokakaapit lähes tyhjiksi...

Melkein jo teen kylpyhuoneremonttia...


Ensimmäisenä paikalle saapui kurssikaverini.



Seuraavaksi saapui isä ja päätimme tehdä niin, että minä ajelen omalla autollani edellä ja isä tulee perässä. Hänellä oli hinausköysi mukanaan, jos sattuisi käymään huonosti. Ja sitten hänen piti tutkia autoani minun kotikadulla. Ensin piti odotella kuitenkin kaveriani, että hän saisi avaimensa ja pääsisi kotiinsa.

Kun olimme päässet luokseni, oli jo kovin pimeää, eikä mitkään autovaraosien myymälätkään enää olleet auki. Laturikin oli kovin hankalassa paikassa. Isällä ei edes ollut riittävästi työkaluja mukanaan. Hän sitten päätti lähteä ajelemaan kotia kohti ja tulla joku toinen päivä uudestaan. Nyt hän on yrittänyt metsästää laturia autooni, mutta se ei olekaan kovin helppo juttu, sillä Mazda Demioita on valmistettu ainoastaan kolmen vuoden ajan. Varaosia on todella hankala autooni löytää. Yleensä ne joutuu tilaamaan jostain ulkomailta ja ne maksavat hieman enemmän kuin muiden mallien varaosat. Onneksi auto on todella hyvä, eikä osia paljoa joudu vaihtamaan.

Perjantaina jouduin sitten lähtemään koulutielle julkisilla. Piti herätä tuntia aikaisemmin ja hoitaa aamutoimet tavallista nopeammin, että ehtii metroilla ja busseilla koululle. Koululla katseltiin rakennusaiheisia videopätkiä, syötiin TTS:n laskuun!! ja lähdettiin Myyrmäki hallille Rakenna&Remontoi-messuille.

Messut olivat minusta hieman tylsät. Löysin sentään pari mielenkiintoista esitettä ja karkkikulhoja joiltakin esittelypisteiltä. Myös kynävarastoa sain hieman täydennettyä.

Tänään olen vain nukkunut syönyt, ulkoillut, nettinörtteillyt ja katsonut televisiota.

Lenkkeilyä eläimen kanssa. Ensin Vartiokylän linnavuorelle ja sitten ympäri Vartiokylän lahden. Enimmäkseen käveltiin, mutta varmaan yhteensä ainakin kilometrin verran uskaltauduin juoksemaan. Sports Tracker kyllä välillä valehtelee... Maksiminopeuteni ei varmasti ole ollut missään vaiheessa 16,2 km/h...

Söin tänään mm. tattaripastaa kera salaatin, oranssin paprikan, kurkun, kirsikkatomaattien, pähkinä/siemensekoituksen, seesaminsiemenöljyn, keitetyn kananmunan, mustapippurin ja himalajan ruususuolan kanssa.
Paistoin ensimmäistä kertaa elämässäni gluteenittomasta lettutaikinaseoksesta lättyjä. Niitä söin kirsikkamarmeladin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti