tiistai 11. helmikuuta 2014

Leijonasydän

Perjantaina päätin käyttää viimeisen veljeltäni lahjaksi saamani Finnkinon vapaalipun. Menin ensi kertaa elämässäni elokuviin ihan yksin! Valitsin elokuvakseni Leijonasydämen.

En oikein löydä sopivia sanoja kuvailemaan elokuvaa... Elokuvan jälkeen koin oloni jotenkin hämmentyneeksi... Olin ainkin mielissäni siitä, etten joutunut maksamaan elokuvan katselusta. Välillä elokuvan aikana saatoin naurahtaa ja pariin otteeseen koin pientä liikutusta, mutta joku elokuvassa tökki ja pahasti! Ainakin minulle elokuva antoi ymmärtää sen, että jos olet vähänkin isänmaallinen ihminen, olet rasisti, jos olet skinhead, olet rasisti, Suomen vaakuna on rasistinen symboli jne... Nämä epäkohdat ahdistivat minua ja pahasti! Ja jostain syystä en pidä Peter Franzénista tai Jasper Pääkkösestä ja he kuitenkin olivat elokuvassa suurissa osissa.


Finnkinon sivuilta kopioitu:

16  
Leijonasydän
Leijonasydän (2013)
Lajityyppi: Draama, kotimainen
Levittäjä: Scanbox Finland
Ensi-ilta: 18.10.2013
Kesto: 1h 44 min
Ikäraja: 16

Dome 

Karukosken elokuva Leijonasydän on koskettava ja särmikäs kertomus pikkukaupunkilaisesta uusnatsista, Teposta (Peter Franzén), joka rakastuu kiihkeästi temperamenttiseen Sariin (Laura Birn). Uudella avovaimolla on tummaihoinen poika Ramu (Yusufa Sidibeh). Kasvaako Teppo ulos ennakkoluuloistaan? Voittaako rakkaus vai kaveriporukan luoma paine? Entä miten käy Ramun, joka saa isäpuoliehdokkaakseen uusnatsin? Elokuvan yllättävän ja kulmikkaan huumorin taustalla on suuria tunteita ja sen ytimessä sykkii rohkea ja lempeä leijonasydän.

Leijonasydämen keskeisissä rooleissa nähdään Peter Franzén, Laura Birn, Yusufa Sidibeh, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Jussi Vatanen, Pamela Tola ja Jani Toivola. Leijonasydän on palkitun ohjaajan Dome Karukosken viides pitkä elokuva. Karukosken edellinen elokuva Napapiirin sankarit oli vuoden 2010 katsotuin elokuva Suomessa. Leijonasydämen on käsikirjoittanut ja tuottanut Aleksi Bardy.

Ennen elokuvaa esitetään Dome Karukosken ohjaama alkukuva ”Yhteispeli” (kesto n. 5 min).










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti