keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Haastetta elämään

On kiva välillä haastaa itsensä. Muutama vuosi sitten aloitin laskiaisesta pääsiäiseen kestävän ekopaaston. Sen jälkeen ja oikeastaan jo ennen sitäkin olen pyrkinyt elämään niin ekologisesti kuin vain kykenen. Välillä tulee repsahdettua vähän pahemminkin, mutta onhan se hyvä, että edes yrittää. Täältä löytyy tarkempaa tietoa ekopaastosta: http://www.ekopaasto.fi/fi/etusivu.

Viime kerralla keskityin syömiseen. Yritin käyttää niin paljon luomua kuin vain mahdollista ja syödä mahdollisimman paljon kasvisruokia. Jos kuitenkin ostin lihaa, tuli sen olla luomua. Säästin herkut viikonlopuille.

Tällä kerralla yritän vähentää niin herkuttelua kuin turhaa shoppailua, suosia vielä enemmän luomua ja kotimaista, sekä hoitaa jätteiden lajittelun vielä paremmin ym. Eilen jäi laskiaispullat syömättä ja ajattelin, että tänään käyn sellaisia hakemassa kaupasta. Olkoon se ensimmäinen ekopaaston päätöksistä, että laskiaispullat jää kauppaan tällä kertaa. Herkuttelu on viikonlopun juttuja, joten jos viikonloppuna iskee aivan ylitsepääsemätön himo ja laskiaispullia on vielä kaupan, niin sitten voin sellaisen (tai sellaisia, niitä myydään usein kahden kappaleen pakkauksessa...) ostaa, mutta sitten ostan kyllä vähemmän karkkia. Tänään olen syönyt kalaa, vihanneksia ja tattaripastaa, seuraavalla aterialla taidan tarjota itselleni jotain kasvissosekeittoa. Eli ainakin tänään olen lihaton.

Toinen haaste on kyykkyhaaste. Aloitin tämän jo pari päivää sitten ja vasta äskettäin huomasin, että facebookissa oli oikein oma tapahtumasivu tälle. Facebookissa haaste on 31 päivän kyykkyhaaste, se minkä mukaan aloin tehdä tätä oli tämä:

Tässä taasen on facebookin kautta löytynyt Motiviren haaste:
http://www.motivire.fi/sites/default/files/files/wysiwyg/Kyykkyhaaste.pdf

Muuten haasteet ovat samanlaiset, paitsi Motiviren haaste on päivän pidempi ja tarkoitettu juurikin maaliskuulle ja jos haasteen aloittaa myöhemmin, suoritetaan aluksi lisäksi rästiin jääneitä kyykkyjä jokusen päivän ajan. Minä jätän ne rästit suorittamatta ja jatkan haastetta pari päivää huhtikuun puolella. Ajattelin myös ottaa kahvakuulan mukaan noin jokatoinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti