sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sitruunavesi

Olen tässä pikkuhiljaa ruvennut juomaan sitruunamehua, koska sillä on sen verran paljon terveyshyötyjä, eikä makukaan ole yhtään pöllömpi!

Valmistusohjeet kuuluvat näin: haaleaa vettä iso lasillinen ja noin puolikas (luomu)sitruuna puristettuna veteen. Tämä tulisi juoda aamulla tyhjään mahaan ja hyvin pian valmistuksen jälkeen. Hampaita ei saa pestä puoleen tuntiin juoman nauttimisen jälkeen, sillä sitruunanhapot pehmentävät hammaskiillettä. Suu kyllä kannattaa huuhtoa vedellä. Itse en kykene mihinkään näin hapokkaaseen heti aamutuimaan, mutta kai sekin jotain auttaa, kun juon mehuni joskus päivällä/illalla...

Sitruuna sisältää hirveän määrän C-vitamiinia. Hedelmän sisältämä kalium säätelee korkeaa verenpainetta ja vähentää pahoinvointia ja huimausta. Sitruunan sanotaan parantavan mielialaa ja vähentävän stressiä ja virkistää kovasti, kun alkaa väsyä. Se voi vähentää hengitysteissä olevaa limaa, erityisen hyvä astmaatikoille ja flunssapotilaille. Toimii nesteenpoistajana, auttaa virtsan erittymisessä, mikä taas auttaa vähentämään tulehdusta huuhtelemalla myrkkyjä ja bakteereita kehosta ja helpottaa samalla artriittia, niveltulehdusta ja reumatismia. Se ehkäisee munuaiskivien syntymistä. Sitruunavesi on kaloritonta ja antioksidanttista, joten se hidastaa ihon vanhenemista ja muita iho-ongelmia. Se on antibakteerinen ja voi ehkäistä ja hoitaa tulehduksia. Puhdistaa verestä myrkkyjä. Auttaa suunhoidossa vähentämällä hammaskipua ja ikenien verenvuotoa, sekä raikastaa hengitystä. Hyvä hoitokeino niin päänsärkyyn, krapulaan, kurkkumätään kuin hilseiseen päänahkaan. Sitruunavesi sopii myös emättimen hoitoon. Se pitää vatsan kunnossa: vähentää huonoa ruoansulatusta, ummetusta, turvotusta ja närästystä. Hyvä desinfiointiaine. Poistaa syylät ja känsät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti