lauantai 9. heinäkuuta 2011

Elintarvikkeiden säilyttämisessäkin olen tehnyt muutoksia

Edellisestä tekstissäni kerroin, kuinka sain lisätilaa vaate-/liinavaatekaappiini. Nyt kerron kuinka sain lisätilaa keittiönkaappeihin.

Tulin aikoinani hankkineeksi hirmuisen määrän muovisia purkkeja ja purnukoita elintarvikkeiden säilyttämistä/pakastamista varten. Nyt ei näitä tuotteita enää kaapistani löydy. Muovista irtoaa kaikennäköisiä, jopa myrkyllisiä kemikaaleja elintarvikkeisiin, vaikka tuotteet olisi kuinka tehty elintarvikkeita varten. Ikävä sivumakukin muovista jää. Muovi myös menee nopeasti huonon näköiseksi ja ainakin minun kaapeissani muovipurkkien pinnalle on muodostunut hieman tahmea pinta.

Hankin näiden muovisten tilalle kolme eri kokoista lasipurkkia, tosin muovisilla kansilla ja kaksi lasipulloa. Toisen pulloista hankin jo päälle puolitoista vuotta sitten ja se on ilmeisesti aikeissa mennä hajalle, siihen on tullut sellainen tosi hurja naarmu/särö tai mikä lie. Risaisemmassa pullossa on ihana vanhanaikainen patenttikorkki ja uudessa pullossa on joku metallinen. Pullo on mehun säilömistä varten tehty ja se löytyi Prismasta parilla eurolla, tilavuutta taisi olla litran verran. Pullossa voi kuskata vaikka kraanavettä mukanaan. Purkit ovat peräisin Stockmannilta, eikä niidenkään hinta ihan hirveästi päätä huimannut. Lasipurkeissa voi kuskata eväitä, niissä voisi lämmittää ruokaa mikrossa, jos omistaisi mikron (olen tullut nyt toimeen ilman mikroa huikean hyvin!), ne voisi pestä astianpesukoneessa, jos sellaisen omistaisi ja niistä ei irtoa sivumakuja ja varmasti ovat ekologisempia kuin muoviset kollegansa! Vaikka purkkien kannet ovat muovia, se on kuitenkin aika pieni paha, eikä se kansi välttämättä edes kosketa ruokaa.

Ennen minulla on ollut purnukoita useita kymmeniä. Mihin ihmeeseen olen niin monia tarvinnut?! No, tykkäänhän minä marjastamisesta ja niissä on voinut marjoja pakastaa, mutta jostain syystä pakastimestani on aina löytynyt enemmän pakastepusseja, kuin purkkeja...


Tuo pienin purkki on erittäin hyvän kokoinen tofun säilyttämistä varten! Se on hyvä, sillä minusta on tullut tofufani!

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti