lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lisää kaappitilaa

Kaikki vanhat petivaatteet olivat menneet aika huonon näköisiksi. Osa oli ratkeillut saumoista, osaan oli tullut vähän muitakin reikiä ja kaikki olivat muutenkin jotenkin kovin ällöttävän näköisiä. Olen kuvitellut, että polyesterisatiinilakanoista saisi helpoiten ravisteltua koiran karvat irti, koska ne ovat niin liukkaita, mutta pitemmän päälle näin ei ole. Kyllä se aluksi onnistuu, mutta muutaman pesun jälkeen polyesterisatiinilakanoista tulee nukkapintaisia ja todella sähköisiä, eikä niistä saa karvoja irti enää millään. Olen myös pitänyt tällaisia huippukiiltäviä lakanoita hienompina kuin peruspuuvillaisia, mutta kun välillä on päässyt jossain kaverin luona makoileen puuvillavällyjen väliin, on muistanut, kuinka ihanalta ne tuntuvat ihoa vasten! Tuli sitten jossain välissä hommattua Jyskistä jotkut superhalvat puuvillalakanat, mutta ne olivat niin huonolaatuiset ja karkeat, ettei niistä ollut paljon iloa.

Nyt päätin, että heitän kaikki vanhat ällölakanat hukkaan ja hankin kaksi settiä oikeasti hyviä, mutta silti kuitenkin mahdollisiman halpoja lakanoita. Tässä tapauksessa yksi setti tarkoittaa kahta pussilakanaa, kahta tyynyliinaa ja yhtä parivuoteen aluslakanaa. Hankin pussilakana/tyynyliinasetit taaskin Jyskin tarjouksesta. Tällä kertaa yritin kuitenkin valita hieman laadukkaamman oloiset. Kaikki pussilakanat ja tyynyliinat ovat puuvillasatiinia ja tuntuvat oikein miellyttäviltä käsitellä. Stockmannilta ostin harmaan percalepuuvilla aluslakanan tarjouskorista ja muuten vaan kohtuuhintaisen mustan egyptinpuuvilla aluslakanan. Vanhoja lakanoita olen käyttänyt vielä ja aina kun ne likastuvat, viskaan ne roskiin. Ei ole nyt hetkeen siis tarvinnut pestä lakanapyykkiä. Vanhat lakanani ovat siinä kunnossa, ettei niitä ole voinut viedä kirpparille, eikä UFFin laatikkoon, joten tylysti roskiin vaan.

Vaikka kaksi settiä ei ihan kamalasti veisi tilaa kaapissa, kehittelin itselleni uuden "liinavaatekaapin" sängynaluslaatikosta. Sängyn alla ne ovat lähellä sänkyä, eivätkä vie tilaa vaatekaapissa ja pysyvät puhtaina kun laatikko on kannellinen.

Uusi "liinavaatekaappini"
Uudet ihanat petivaatteeni
Haluaisin vielä punaiset petivaatteet, mutta jollen sellaisia saa joskus lahjaksi, olen sitten ilman! Ei rahat riitä, eikä se ole ihan pakollistakaan omistaa enempää lakanoita. Kun toiset ovat käytössä, voi toiset pistää pesuun. Enkä usko, että koskaan tulen saamaan niin isoa porukkaa yövieraita, etteikö tällä lakanamäärällä pärjättäisi.

On ollut muuten todella hankala löytää itseään miellyttäviä petivaatteita! Kaikki on jotain kuviollisia tai hirvittävän värisiä. Minkä ihmeen takia ei meinaa löytää yksivärisiä pussilakanoita mistään?! Ja minkä ihmeen takia kaikki aluslakanat ovat niin kamalan värisiä?! Valkoisia settejä olen löytänyt, mutta koska värjään hiuksiani ja olen koiranomistaja, en ole sellaisia viitsinyt enää hankkia.

Tänään kävin Citymarketista ostamassa itselleni parivuoteen valkoisen helmalakanan. Se on puuvillaa ja se oli huippuhyvässä tarjouksessa, vain 12€. Pistin lakanan ja yhden khakinvärisen takin (takkia en ole tykännyt käyttää sen värin takia) pesukoneeseen mustan värjäysaineen kera. Ompelulangat olivat molemmissa keinokuitua, joten ne eivät värjääntyneet, mutta eipä tuo haittaa. Takin napit voi väritellä maalitussilla mustiksi. Helmalakanasta tulee sänkyyni uusi päiväpeite. Miksi päiväpeitteen pitäisi olla sellainen paksu, ehkä jopa tikkikankaasta tehty?! Ne ovat kalliita ja niitä on hankala pestä, ellei asu talossa, jonka yhteydessä on pesutupa ja pesutuvassa isot pesukoneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti