torstai 29. elokuuta 2013

Sekalaiset uutiset

Eilen näin yhtä kaveriani, jota en ole parina viime vuonna juurikaan nähnyt. Oli ihan mahtavaa! Ensin hän tuli minun luokseni, sitten menimme hänen luokseen ja sitten kävimme vielä terassilla yhdet siiderit hörppäämässä.

Iltakoulun terassilla alkuillasta

Nekulla on korvat:


Vielä on kesää jäljellä... Tai ainakin auringonpaistetta ja lämmin lampaantalja lattialla.Tänään kävin Citymarketissa kuntoiluvälineostoksilla. Uskomatonta!!

Näin aluksi ihan vain kaksikiloiset...

Jollei tänään olisi ollut päivä täynnä menoa, esim. työkkärikäyntiä ja Ikeassa käyntiä kaverin kanssa, niin olisin mennyt vahtimaan tunniksi veljeni lapsia. Olin niissä puuhissa juuri viikko sitten ja sain melkein koko ajan kuunnella pippelipimppipehvapissakakka-hah hah haa-juttuja. On nuo lapset vaan huvittavia tapauksia välillä.

Facebookista, kaverin seinältä löytyi niin hyvä vitsi, että pakko laittaa se tänne:

Saksalainen kertoi, miten potilas oli mennyt oksasilppurin läpi, ja ainoa ehjä osa oli pikkusormi. Hän sai rakenneltua pikkusormeen koko käden ja lopuksi vartalon ja mies pääsi takaisin työelämään. Hänestä tuli niin kova työmies, että firmasta irtisanottiin viisi työntekijää, koska tämä teki viiden miehen työt.

Amerikkalainen kertoi miten mies oli pudonnut ydinreaktoriin, eikä hänestä jäänyt jäljelle kuin hiukset. Kirurgi sai tehtyä hiuksien alle pään ja vielä vartalonkin, ja uhri pääsi takaisin työelämään. Hänestä tuli niin kova työmies, että voimalasta irtisanottiin viisikymmentä huoltomiestä, koska tämä yksi teki niiden kaikkien työt.

Suomalaiskirurgi kertoi aamulla puiston läpi töihin mennessään haistaneensa voimakkaan pierun hajun. Hän otti taskustaan muovipussin ja kahmaisi pierun pussiin. Työmaalle päästyään hän asetteli pussin leikkauspöydälle ja teki persereijän. Hän työnsi pierun persereikään ja rakensi ympärille pakarat ja pikkuhiljaa koko vartalon. Hän nimesi miehen Jyrki Kataiseksi. Tämä uusi kaveri oli niin kova tekijä, että koko Suomi jäi työttömäksi.

Eilen rupesin katsomaan Yle Areenasta sarjaa nimeltä Sivuraiteilla. En voi sanoa muuta kuin huh huh!! Aivan järkyttävää!! En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa vai hakata päätä seinään. Sarja kertoo syrjäytyneistä suomalaisista nuorista. Motivaatiota löytyy ainoastaan kotona makoilua ja päihteitä kohtaan. Työ ei tunnu omalta jutulta ja opiskelu ei kiinnosta... 20€ riittää hyvin kuukaudeksi, kunhan on vain tupakkaa. Sitten syödään yksi nuudelipaketti päivässä ja se on hyvä niin...

Siitä on kovasti joka mediassa ollut keskustelua, kuinka on kamalaa, kun työssä käyvien pitää verovaroillaan kustantaa työttömien eloa. Työttömät voivat viettää kissanpäiviä toimeentulotuella ja nauttia elämästään. Itse olen joutunut elämäni aikana kokemaan kaikenlaista ja olen lähipiirissä nähnyt vaikka mitä ja muutenkin tiedän, mitä on olla köyhä ja työtön Suomessa. Monet väittää, että se on ihan oma valinta olla työttömänä... Voisi nämä hyväosaiset joskus vaikka avata television tai sanomalehden, niin näkisivät mikä on totuus. YT-neuvottelut siellä ja täällä, työntekijöitä lomautettu niin ja niin monta. Se ja se yritys konkurssiin. Tämä ja tuo yritys siirtyy ulkomaille. Tänne ja tänne otetaan vain ulkomaalaista halpatyövoimaa. Ja sitten tietysti nämä ilmaiset työharjoittelut. Ei tarvi yrityksen palkata ollenkaan työntekijöitä, kun harjoittelijat hoitaa kaiken, ilmaiseksi. Työttömyskorvaus ja toimeentulotuki ovat oikeasti todella pieniä! Etenkin, kun miettii, kuinka kallista Suomessa on ja kuinka hinnat vaan nousevat jatkuvasti. Tukien hakeminen on myös yleensä hankalaa ja nöyryyttävää. Monessa tapauksessa ei edes voi hakea töitä, sillä työstä maksettava palkka on pienempää kuin tuet ja tuen varassa eläminenkin on jo niin hankalaa, ettei ole enää mahdollisuutta huonontaa taloudellista tilannettaan. En siis missään nimessä kannata tukien poistoa tai pienentämistä. Tukea pitäisi saada paljon helpommin, vähemmällä byrokratialla ja paljon enemmän, MUTTA esim. juurikin mainitsemassani "Sivuraiteilla"-sarjassa esiintyvien nuorten kaltaisten henkilöiden kohdalla pitäisi asiat hoitaa jotenkin toisin. On jo pakko olla jotain ihmisessä vialla, jos oikeasti haluaa elää tuollaista elämää! Heitäkään ei saisi jättää ilman toimeentuloa, mutta jollain tavalla heidät pitäisi saada ymmärtämään se, että niin ei voi elää! Jotain on edes yritettävä elämässään saavuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti