maanantai 31. tammikuuta 2011

Ennen oli kaikki paljon paremmin?!

Kun katselee kuvia menneiden vuosikymmenien filmitähdistä tai selailee ikivanhoja aikakauslehtiä ja näkee niissä kuvia sen ajan ihmisistä, ei voi kuin huokaista ihastuksesta! Miehet olivat miehekkäitä ja komeita hurmureita, tukka kammattuna ja hyvin istuvissa vaatteissaan. Naiset näyttivät naisilta. Vaatteet korostivat kurveja ja sääret näyttivät pitkiltä ja upeilta korkokengissä. Käytettiin hattuja ja hansikkaita, kauniita meikkejä ja hiukset oli laitettu taidokkaasti. Nykyään näkee enimmäkseen miehiä lökäpöksyissään ja lenkkareissaan ja sama pätee moneen naiseen, ei meinaa välillä naista erottaa miehestä ulkoisen tyylin perusteella, ellei sitten ole käyty hakemassa "henkkamaukalta" täysin identtinen vaatetus, kuin monella muullakin vastaantulijalla, leggarit ja roikkuva tunika. He jotka ovat kiinnostuneet meikkaamisesta, varsinkin nuoremmat naiset, saattavat helposti vetää yli ja meikki näyttää usein melkeinpä naamarilta.

Betty Grable

Lauren Bacall, Humphrey Bogart ja Marilyn Monroe
Susan Hayward 1950-luvun Tru-Glo makeup mainoksessa

Kaikki mitä ennen tehtiin, tehtiin taidokkaasti ja kestäviksi. Muotoilu oli upeata ja oli paljon taidokkaita yksityiskohtia. Tämä pätee niin rakennuksiin kain vaatteisiin ym. Kaikki oli yksilöllistä ja kaunista. Nykyaikana yritetään tehdä kaikki mahdollisimman halvalla ja raaka-aineet ovat huonoja, mikään ei siis kestä kovin pitkään. Vaatteita tehdään jättimäisissä sarjoissa, talot ovat toistensa kopioita, poissa ovat kaikki viimeistellyt ihanat yksityiskohdat.

Kuva on sivulta: http://www.travel-tidbits.com/tidbits/004068.shtml

Kuva on sivulta: stylehive.com

Kuva on sivulta: http://www.taschen.com

Ennen ei ollut huolta saasteista, masennuksesta, aidsista, maailman liika kansoittumisesta... Ennen ei ihmiset vaikuttaneet yhtä itsekkäiltä ja rahanahneilta kuin nyt ja osattiin käytöstavat. Kunnioitettiin vanhempia ja opettajia. Oli romantiikkaa, ei ihannoitu villiä sinkkuelämää ja hankittu satoja petikumppaneita. Naapurit auttoivat toisiaan, kaduilla tervehdittiin tuntemattomia, naisille avattiin ovi... Nykyään niin kovin harvinaista... Ruoka oli turvallista, tiesi mistä se oli pöytään ilmestynyt. Ei tarvinnut pelätä syövänsä jotain geenimanipuloitua viljaa tai tehokasvatettua broileria. Saisipa edes jotain takaisin menneiltä ajoilta...

Kuva on sivulta: thefedoralounge.com

2 kommenttia:

  1. Olen kanssasi aivan samaa mieltä kaikki oli ennen paljon kauniimpaa!! =)

    t.Birgit

    VastaaPoista
  2. Kyllä niin se vaan on nykyään kukaan ei uskalla olla kaunis tai erottua massasta!

    VastaaPoista