perjantai 28. tammikuuta 2011

Haluan olla ekologinen!

Tuossa vähän päälle puolivuotta sitten iski päälle oikein kunnon ekovimma. Kyllähän noita asioita oli tullut pohdittua paljon jo aiemminkin, mutta silloin päätin, että nyt rupean ihan oikeasti tekemäänkin jotain.

Ensiksi vaihdoin hiusvärini shokkiväreistä ja ennen värjäystä käytettävästä värinpoistoaineesta luonnon hennaan. Hiukseni olivat tästä hyvin kiitolliset! Nuo shokkivärit ja varsinkin värinpoistoaine tekivät hiuksistani todella huonokuntoiset, eikä värikään pysynyt hyvännäköisenä kuin korkeintaan viikon. Oikein tosissaan päälle iskenyt kolmenkympin kriisikin vaikutti siihen, että halusi hiuksiinsa jotain muutosta vähän luonnollisempaan suuntaan. Olen aina pitänyt punaisista hiuksista, on ollut pinkkiä, oranssia, paloautonpunaista, luonnollisenpunertavaa ym, joten siinäkin mielessä henna oli oikein hyvä vaihtoehto. Haluaisin hiusteni olevan vielä vähän punaisemmat kuin mitä ne nyt ovat, mutta näillä mennään. Henna siis sai hiukseni tuntumaan todella hyviltä. Tuli kiiltoa ja vahvuutta ja hieman karheutta ennen niin liukkaisiin hiuksiini, eikä enää ole löytynyt kaksihaaraisia. Ja koska pidän maaseudusta, niin kai senkin voi laskea plussaksi, että nyt hiukset tuoksuvat hieman heinäpaalille. Myös kehuja olen saanut kuulla todella paljon hiuksistani! Ainoa ikävä puoli hennassa on se, kun se on niin sottaavaa ja aikaa vievää puuhaa, mutta ainakin nuo sotkut saa helposti siivottua pois, toisin kuin perushiusvärit, jotka jämähtävät pintoihin kiinni samantien.

Ensiksi käytin Satva Hennaa...
...mutta nykyään suosin MacUrthin hennaa.


Seuraavaksi rupesin miettimään meikkipussin sisältöä ja rasvoja sun muita aineita. Tällä hetkellä vähän päälle puolet meikkipussin tuotteista on luonnonkosmetiikkaa. Muuten olen ollut todella tyytyväinen, mutta nestemäinen eyeliner tuntuu kuluvan ihan silmien ulkonurkista aivan pienessä hetkessä. Olen siis sinne laittanut lisäksi jotain perus Lumenea. Ainakin näin on käynyt Santen ja Dr. Hauschkan kanssa. Nyt olisi Couleur Caramelin eyeliner odottamassa testausta. Myös pikimustat silmänaluseni ovat tuottaneet ongelmia, kun niitä ei meinaa saada millään piiloon. Paras tuote mitä olen löytänyt, on Essentia Naturale Concealer Light- peiteväri, ei silläkään ihan kaikkea saa piiloon, mutta paras tähän asti käyttämistäni tuotteista! Ripsivärejä en ole vielä luonnonkosmetiikan puolelta testaillut. Olen kuullut monen luonnonkosmetiikan käyttäjistä kertovan, että he käyttävät ihan "tavis" ripsivärejä, sillä luonnonkosmetiikan ripsarit eivät vaan toimi. Josko sitä joskus kuitenkin jotain merkkiä uskaltautuisi kokeilemaan. Perus marketti-/apteekkien rasvat olen vaihtanut kokonaan luonnollisiin. Löytyy erilaisia öljyjä ja emulsioita, silmänympärysvoiteista vartaloöljyihin.

Sitten tuli ruvettua muuttamaan ihon- ja hiustenpesu- sekä kasvojenkuorinta-aineita luonnonkosmetiikkaan. Shampooni ovat vielä "luonnottomia", sillä en viitsi niitä poiskaan heittää. Käytän ensin vanhat loppuun ja vaihdan sitten luonnollisempaan.

Pitkään käytin kainaloissani antiperspiranttia, mutta senkin päätin vaihtaa. Nyt olen käyttänyt jotain bodyshopin deodoranttia ja silloin tällöin ihan kookosöljyä. Molemmat toimii oikein hyvin! Koskaan en ole runsaasta hikoilusta tai hienhajusta kärsinyt, joten en osaa sanoa miten nämä tuotteet muilla toimisivat, mutta itselle ne siis sopivat vallan mainiosti.

Tänään oli sellainen päivä, kun piti käydä ostamassa WC-pöntön- ja yleispuhdistusainetta ja tällä kertaa suuntasin marketin sijasta Ruohonjuureen. Nämä tuotteet lähtivät mukaan:
 

Äitini toi minulle joskus vuosia sitten Universal Stone nimistä ympäristöystävällistä luonnonkivipuhdistus- ja kiillotusainetta. Ja sillä meinaan saakin puhdasta jälkeä aikaiseksi!!

Ihan Citymarketista onnistuin löytämään ilmeisesti oikeinkin luonto ystävällistä pyykinpesuainetta nimeltään Lumme. Ainakin kirjopyykki on tullut puhtaaksi ja pehmeäksi ja tuoksu on ihanan raikas.

Seuraavaksi täytyisi alkaa miettimään ruokapuolta, mutta luomu- ja lähiruoka on tällaiselle pienyrittäjä reppanalle vähän turhankin kallista...

Tässä vähän linkkejä, mistä näitä luontoystävällisiä tuotteitani hankin:
http://www.biodelly.com/
https://www.hyvinvoinnin.fi/
http://www.ecobeauty.fi/
http://www.ruohonjuuri.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti