tiistai 8. helmikuuta 2011

Aamuinen ärsyyntyminen

Parit(sadat) jutut, mitä on lehdistä lukenut ja telkkarista nähnyt, ovat saaneet vereni kiehumaan. Pakko avautua muutamasta.

Ruuhkamaksut Helsinkiin. Yksityisautoilusta yritetään tosissaan tehdä tavalliselle kansalle turhan kallista ja jopa mahdotonta. Ikävä kyllä, se on monelle aivan pakollista! Julkisilla liikennevälineillä ei pääse läheskään joka paikkaan, eikä aina siihen aikaan kun tarvitsee. Pyörätuoleja ja lastenvaunuja mahtuu yhteen bussiin vain muutamat. Kyseisten välineiden kanssa liikkuvien ei siis pidä koskaan joutua siihen tilanteeseen, että nyt juuri heti olisi aivan pakko päästä jonnekkin bussilla, sillä se ei ole ollenkaan varmaa, että pääsee kyytiin. Seuraavankin bussin kohdalla saattaa olla sama tilanne, etenkin jos asuu paikassa missä asuu paljon lapsiperheitä. Bussireittejä karsitaan jatkuvasti, bussimaksut nousevat, aikataulut eivät pidä, bussit itsessään tuntuvat olevan huonompikuntoisia kuin ennen (kuten olen jossain aiemmassa tekstissäni kirjoittanut, nykyään tehdään vain huonoa laatua, joka ei kestä mitään), kuskeista suurin osa ei tunnu olevan enää kyseiselle alalle sopivia, hurjastelevat hullun lailla, eivätkä tiedä reiteistään mitään. Ennen pystyi kysymään kuskilta, että missä kohtaa pitäisi jäädä pois jos haluaa sinne ja sinne, nykyään se onnistuu harvemmin. Junien kohdalla on samoja ongelmia ainakin hintojen nousu, aikataulujen pitämättömyys ja huono kalusto (erittäin järkevää tilata junien valmistus jostain ulkomailta, missä ei tiedetä minkälaisissa keleissä junien välillä pitäisi selvitä). Muista julkisista liikennevälineistä en osaa sanoa näin tamperelaisena muuta, kuin aivan liian kallista! Eli, kun julkisten käyttäminen on tällaista, miksi pitää hankaloittaa omaa autoa käyttävien elämää?! Miksi yleensäkin asiat hoidetaan sillä tavalla, että ihmiset joutuvat kärsimään? Eikö paras tapa olisi kannustaa ihmisiä tekemään hyviä asiota, eikä aina vaan rangaista kaikesta?! Mielestäni joukkoliikennettä ruvettaisiin varmasti suosimaan entistä enemmän, jos asiat paranisivat sen suhteen. Lippujen hintoja pitäisi alentaa huimasti, reittejä ja vuoroja lisätä, työvoimaa (osaavaa sellaista) lisätä, parantaa kalustoa ym... Itselläni on ollut auto vähän yli vuoden ja olen siitä todella onnellinen! On ihanaa, kun ei tarvitse olla julkisten armoilla!! Nyt kun käytän omaa autoa, säästyy minulta päivässä noin tunti tai kaksi työaikaa, aika hyvin!

Seuraava ärsytyksen aihe, kotihoidon tuki pitäisi muka poistaa. Naiset jäävät sen ansiosta helpommin kotiin hoitamaan lastaan kuin menevät töihin. Omat vanhemmat ovat kaikista tärkeintä lapselle. Miten lapsesta voi ikinä kasvaa tasapainoista, tervettä, hyvää ihmistä, jollei hän saa kokea omien vanhempiensa turvaa ja rakkautta, varsinkin ihan pienenä. Vanhempia pitäisi kehottaa jäämään enemmänkin kotiin lastensa kanssa ja palata työelämään vasta sitten, kun lapsi varmasti pärjää esim. päiväkodissa. Ja mitä olen kuullut, on tuo kotihoidon tuki aivan onnettoman pieni. Sen avulla ei meinaa edes selvitä... Voi miksi tästä maailmasta on kehittynyt näin työ- ja rahakeskeinen?! Ihmiset ja yksilöt ja heidän hyvinvointinsa on täysin sivuutettu. Kaikilla on niin kovin paha olla.

Sitten sai lukea kuinka ministerit ovat kansalaisten verorahoilla illastaneet jossain huippuravintolassa. Heidän, jotka meitä tavallisia kansalaisia edustaa, tulisi oikeasti olla lähellä meitä kansalaisia. Miten he muuten pystyvät tekemään meille kansalaisille sopivia oikeita päätöksiä, kun he eivät tiedä minkälaista tavallisten ihmisten elämä on.

Myös nämä seksuaaliset syrjintäjutut ovat aina pistäneet miettimään. Ainakin media antaa sen kuvan, että jos mies sanoo naiselle, että sinulla on kauniit rinnat, on se seksuaalista syrjintää... Minun järkeni sanoo, että kyseessä oli kehu. Itse olisin mielissäni, jos saisin ulkoisesta olemuksestani kuulla jotain hyvää. Mutta sitten taas suomen oikeuslaitos on sitä mieltä, että ihan oikea raiskaus on aivan pikku juttu. Ei siitä ainakaan mitään kunnon rangaistusta saa, vähän ehdollista ja taputuksen olalle. Jos raiskaajalla on hyvä työ tai raiskatulla oli vaikka minihame, ovat nämä rangaistuksen kannalta lieventäviä asianhaaroja. Ei pysty muuta sanomaan kuin, huh huh... Eli naisella ei ole oikeutta pukeutua niin kuin lystää, tai jos joku "parempi ihminen" raiskaa jonkun, ei sillä ole niin väliä, hänellähän pitäisi olla oikeus tehdä mitä vaan kun omistaa kerran rahaa ja hienon auton ja tuntee kunnianarvoisia ihmisiä...

Rankkojen uutisten jälkeen tarvitaan aina loppukevennys:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti