perjantai 11. helmikuuta 2011

Eläinrääkkäys on julmaa!

Mikä ihmisiä vaivaa? Aivan jatkuvasti joka mediassa kerrotaan räikeistä eläinrääkkäystapauksista. Itse en pysty kuin lukemaan otsikot ja sekin on minulle liikaa. Aika moni tapaus on vieläpä sellaisen ihmisen tekosia, joka väittää olevansa hyvin eläinrakas. Onko se sitten jotain rakkautta, että haalii monia kymmeniä eläimiä ympärilleen, mutta ei anna niille edes ruokaa tai juomaa, saati sitten huomiota ja hellyyttä?

Kevät on pikkuhiljaa tuloillaan, joten näin koiranomistajana alkaa sydän nousemaan kohti kurkkua. Yleensä juuri keväällä kun lumet sulavat alkaa uutiset siitä, kuinka milloin mihinkin lenkkipolun varteen tai koirapuistoon on jätetty erinäisillä myrkyillä höystettyjä herkkupaloja. Varsinkin viime vuosi oli aivan järkyttävä, näitä uutisia sai lukea ja kuulla vielä tavanomaista useammin. Eikä se jäänyt kevääseen, vaan jatkui koko vuoden. Hyvä kun enää uskalsi koiran kanssa kotoa poistua, etenkin kun koira on sitä laatua, joka pistää kaiken suuhunsa ja nielaisee sen sekunnin sadasosassa.

Miksi täytyy olla niin julma jotain viatonta luontokappaletta kohtaan? Eläinten jätökset ärsyttävät monia, mutta ei niistä eläimiä pitäisi syyttää. On omistajan vastuulla hoitaa nämä asiat. Eli kaiken järjen mukaan eläinten omistajille pitäisi syöttää myrkytettyä ruokaa... Paitsi että mielestäni asia on niin, että eläimet ja samalla myös niiden jätökset kuuluvat olennaisena osana luontoon. Onhan se ikävää jos astuu paskaan, mutta ei se ole maailmanloppu. Ei ne kikkareet kauniilta näytä tai hyvältä tuoksu, mutta ei siihenkään kuole. Kyllähän se itseäkin ärsyttää, että koirat saavat paskoa keskelle katua, eikä kasaa korjata pois, mutta ojan pohjalla sen ei pitäisi haitata mitään, kyllä se sinne maatuu. Koiran saa helposti opetettua siihen, ettei kadulle ulosteta ja jollei saa opetettua, niin kyllä sen huomaa milloin koira aikoo ruveta vääntämään pökälettä, sen voi silloin tuupata metrin verran sivummalle, kulkuväylän ulkopuolelle.

Jollei arvosta eläimiä, voisi arvostaa edes toisen ihmisen omaisuutta. Lemmikkieläimet ovat ihmisen omaisuutta, jotkut jopa rahallisesti hyvin arvokkaita. Kaikki eivät sitäkään ymmärrä, kuinka lemmikit ovat oikeasti monelle hyvin, hyvin rakkaita, perheenjäseniä. Lemmikin menetys saattaa olla hyvin musertava kokemus.

Eläinten jalostaminen on myös yksi asia, jota en pysty käsittämään. Onhan se hienoa, että eläimiä voi käyttää pelastustehtävissä, metsästyksessä ja opaskoirina ym, mutta ei saisi mennä niin pitkälle, että eläin joutuu kärsimään. Miksi eläimen pitäisi miellyttää ihmisen silmää? Miksi se on tärkeää, että koiran kuono on mahdollisimman lytyssä tai kissan turkki tietynlainen. Miksi eläimen pitäisi pärjätä näyttelyissä ja saada mahdollisimman monta ruusuketta? Liiallisella jalostuksella on saatu aikaiseksi sitä, ettei eläin välttämättä pysty edes hengittämään kunnolla tai tuntee kovaa kipua liikkuessaan. Mikä oikeus ihmisellä on ruveta jumalaksi ja tuhota muiden luontokappaleiden elämän ja viedä niiltä kaikki oikeudet? Olemme kaikki yhtä arvokkaita! Ihminenkin on vain kehittyneempi versio apinasta.

Eläinkokeita on onneksi edes hieman vähennetty, ainakin  näin minä kuvittelen. Uskomatonta, että jonkin niin turhamaisen asian takia, kuin kosmetiikan, pitää eläimen joutua kärsimään.

Eläinrääkkäyksestä ei edes saa mitään oikeita rangaistuksia. Eläintenpitokieltoa ja hieman sakkoja. Sitä ei edes kukaan tunnu pystyvän valvomaan, että ottaako joku lemmikin, vaikka ei saisikaan. Rangaistusten pitäisi olla paljon suurempia! Ehdotonta vankeutta hyvä tovi ja siihen kunnon sakot päälle!

Minun rakkaani, Nekku

1 kommentti:

  1. olen samaa mieltä, on todella väärin rääkätä eläimiä,nehän ovat aivan suloisia ja ihania.
    Itse rakastan eläimiä valtavasti!

    t.Birgit

    VastaaPoista