torstai 17. helmikuuta 2011

Maailman parhaimmat sämpylät

Tätä reseptiä muunnellen, olen onnistunut leipomaan maailman parhaita sämpylöitä ja vieläpä helposti!


Arjan Pikasämpylät

  • pikasämpylät ovat nopeita valmistaa
  • saat heti tuoretta leipää
  • nämä eivät sisällä hiivaa
  • mikäli haluat tummempia, leivo hiivaleipäjauhoihin
16-20 kpl
image 36971 kb



4
dl
  Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja
2
dl
  Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2
tl
  leivinjauhetta
tl
  suolaa
1
rkl
  kuminaa, fenkolia, anista tai yrttiä (persiljaa tms.)
dl
  maitoa tai kauramaitoa
½
dl
  öljyä tms.
100
g
  tuorejuustoa (1 rasia, miel. sydänystävällistä)
2
rkl
  hunajaa tai siirappia
1

  kananmuna
Pinnalle:
  kaurahiutaleita tai juustoraastetta



Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
Jaa taikina muffinivuokiin tai -pellille, ripottele pinnalle kaurahiutaleita tai juustoraastetta ja paista 225- asteisen uunin keskitasolla n.15 minuuttia.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Myllyn Paras Oy resepti - Arjan Pikasämpylät


Sen verran reseptiä tuli muunneltua, että jauhoja laitoin 3 dl. Kaurahiutaleita (lesepitoisia) laitoin 3 dl. Sitten pistin noin 1/2 -1 dl pellavansiemeniä. Suolaa käytin korkeintaan kolmasosan ohjeen määrästä. Kuminaa, fenkolia ja anista laitoin jokaista, ainakin 2 rkl.
Muffinivuokia en käyttänyt ollenkaan. Tein vain sopivan kokoisia kasoja leivinpaperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti