sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Jälleen uusi tuttavuus keittiössäni - kuivattu hernerouhe

Tein mantelikalaa ja onnistuinkin siinä!! Mitä nyt meinasi vähän raa'aksi jäädä...

Laitoin hieman sulaneet pakasteseit voideltuun vuokaan ja erivärisiä rouhittuja pippureita päälle ja hipaus suolaa. Olin noin 10 minuutin ajan turvottanut noin desin verran korppujauhoja vajaassa 2 dl:ssa kermaa. Lisäsin seokseen vielä kananmunan ja vähän mantelilastuja. Lätkin sitten seoksen kalanpalojen päälle ja pistin uuniin noin puoleksi tunniksi 200 asteeseen. Puolen tunnin jälkeen ei ollut vielä vamista, joten kalanpalat saivat olla vielä noin vartin uunissa. Loppuvaiheessa lisäsin mantelilastuja kalanpalojen päälle.

Kalojen laittelun ohessa pistin sopivan kokoisen annoksen hernerouhetta likoamaan veteen. Rouhetta olisi hyvä liottaa noin puolisen tuntia. Tuota hernerouhetta voi käyttää esim. vaikka riisin asemesta.



Hernerouhe sopi erinomaisesti kaveriksi mantelikalalle!



Varmasti alan käyttää hernerouhetta tästä lähtien enemmänkin! Hyvää, helppoa ja kotimaista, sekä terveellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti