keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Luonnonkosmetiikka juttuja

Mietin joku aika sitten, että tilaanko Nvey Econ vai Natucin ripsivärin. Päädyin Nvey Ecoon. Se oli johonkin alle puoleen hintaan tai jotain siihen suuntaan ja koska innostuin yhdestä Nvey Econ puuterista, niin oli hyvä tilata molemmat tuotteet yksillä postikuluilla. Tuolta tilasin: http://www.meikit.com/.


Olin aivan innoissani tuosta puuterista. Se vaikutti ihan täydelliseltä minun makuuni: talkiton, luonnonkosmetiikkaa, kivipuuteri, väri neutraali/läpikuultava. Minulla on ollut käytössä melkein täydellinen puuteri. Se täytti kaikki muut edellä mainitut kriteerit ja oli paljon halvempi kuin tuo Envy Econ puuteri, mutta tämä Dr. Hauschka merkkinen puuterini sisältää talkkia. Talkki ei ole hyvä asia. Nyt olen käyttänyt uutta puuteriani kahtena päivänä ja itku meinaa tulla! Olen oranssi!!! Miten voi neutraali/läpikuultava puuteri tehdä ihosta tumman oranssin?! Yritin jynssätä naamaani talouspaperiin ja paperistakin tuli oranssi. Tahtoisin kasvoistani vain ylimääräisen kiillon pois, en mitään väriä, siksi olen niin tykästynyt tuollaiseen neutraaliin/läpikuultavaan. Mutta nyt sain oikein kunnolla pakkeloidun näköisen naaman. Yhyy! En tiedä mitä puuterille tekisin. Se oli minun kukkarolleni aikas hintava, enkä halua sitä hukkaan heittää, mutta ei taida olla ketään, kenelle sen antaisin. Kuvaa oranssista naamastani en voi laittaa esille, sillä kamerani on niin huono, ettei se suostu paljastamaan karmivaa totuutta.

Tuosta ripsiväristä olen kyllä pitänyt. Kaikki ripsivärit, mitä olen käyttänyt, ovat aiheuttaneet paakkuja ja tehneet ripsistä kunnon "kärpäsenjalat". Tuo ripsiväri on paakutonta, se ei rapise ja mielestäni se on pysynyt muutenkin hyvän näköisenä päivän ajan. Saatan harkita uuden samanlaisen ostamista, kun tuo loppuu.

Nyt minun täytyy jatkaa täydellisen puuterin metsästystä, ellen sitten tule sinuiksi irtonaisen mineraalipuuterin kanssa. Olen silloin tällöin käyttänyt Everyday Mineralsin Finishing Dustia. Muuten olen tykännyt, mutta sen käyttäminen on aivan käsittämättömän sottaavaa puuhaa! Ja jos haluaa ottaa puuterin vaikka baariin mukaan, täytyy saada sutikin mahdutettua pieneen käsilaukkuun. Jotkut käsilaukkuni ovat niin pieniä, että tuo suti saattaisi olla jo aivan liikaa.

Everyday Minerals Finishing Dust

Silloin kun tilasin tuon puuterin Everyday Mineralsilta (http://www.everydayminerals.com/), tilasin myös mustan eyelinerin ja kabuki sudin.

Black Eyeliner

Long Handled Kabuki Brush


Tuo eyeliner ei ole kovin paljoa minua miellyttänyt. Sen käyttö on yhtälailla sottaavaa kuin tuon puuterinkin, eikä sillä saa hyvää, kestävää rajausta. Rajaus on harmahtava ja se leviää samantien luomivakoon. Olen tehnyt sillä vain alarajaukset, siinä se toimii ihan hyvin.

Fluoritonta ja ekologista vaihtoehtoa hammastahnalle tuli myös mietittyä. Fluori on sekä vaarallista, että tarpeellista, joten tulin siihen tulokseen, että kerran päivässä käytän fluorillista ja toisen kerran päivässä fluoritonta... Hankin fluorittomaksi ja ekologiseksi vaihtoehdoksi Frantsilan Luonnon hammastahnaa. Tällainen teksti löytyi verkkokaupan, josta tahnan tilasin, sivuilta ( http://www.ecobeauty.fi/): "Kotimaiset luonnonmukaisesti viljellyt yrtit sekä kukkauutteet hoitavat suuta ja ikeniä.
Aidot aromaterapeuttiset 100% eteeriset öljyt antavat raikkaan, hyvän maun ja desinfioivat suuta. 20% ksylitolia estää tehokkaasti reikiintymistä ja merisuola sekä sooda estävät plakin syntymistä."
Tahnalla saa hampaat puhtaiksi ja suun suht pitkäksi aikaa raikkaaksi. Hyvän makuista myös!


Tilasin samalla kertaa tuolta Ecobeautyn verkkokaupasta tällaisia tuotteita:


Lavera Basis Face Cream Carrot - Kasvovoide

Luontaisesti sävyttävä Carrot kasvovoide antaa kaikille ihotyypeille kosteutta ja raikkaan ihonvärin. Kehäkukan ja taikapähkinän esanssit tarjoavat iholle riittävän kosteuden. Porkkanaöljyn A-vitamiini ja sheavoi suojelevat ihoasi ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta.




Lavera Basis - Huulivoide

The basis sensitiv Lip Balm huulirasva hoitaa huuliasi ja suojelee niiden herkkää ihoa tehokkaasti ympäristön vaikutuksia vastaan jojoba- ja manteliöljyn avulla. Lesitiini tarjoaa iholle tarvittavan kosteuden – erityisesti talvisin.


Benecos - Huultenrajauskynä Punainen

Benecos -huultenrajauskynä on pehmeä, runsaspigmenttinen, hoitava ja kauniisti levittyvä.

Kaikkiin tuotteisiin olen ollut tyytyväinen! Merkkinä tuo Benecos oli minulle ihan uusi, mutta se vaikuttaisi sellaiselta merkiltä, joka vaatii parempaa tutustumista. Halpoja tuotteita ja paljon valinnan varaa. Ainakin tuo huultenrajauskynä oli todella hyvä!

Toinen merkki, mihin pitää tutustua paremmin on Couleur Caramel. Tämänkin merkin tuotteita on tullut tilattua tuolta Ecobeautyn verkkokaupasta. Tällaiset minulta löytyy:


Couleur Caramel - Kynsilakka No 08 Punainen matta

Couleur Caramelin kynsilakat eivät sisällä elimistölle haitallisia synteettisiä aineosia, parabeenejä, tolueeniä, tärpättiä eivätkä formaldehydiä.
Nopeasti kuivuvat lakat antavat erittäin kiiltävän ja kestävän pinnan. Matta- ja helmiäisvärejä sisältävän perusvärivalikoiman lisäksi sarjaa rikastuttavat kahdet kausittaiset Look-värit.


Couleur Caramel - Huulipuna No 223 Aito punainen kiilto

100 % luonnollinen, huulia hoitava ja tehokkaasti suojaava huulipuna, joka sisältää vähintään 41,8 % kasviperäisiä aktiiviaineita.
Tuotteen valmistuksessa on käytetty yksinomaan kasvikunnan tuotteita sekä mineraaleja.
Ei sisällä parabeenejä, mineraaliöljyjä, fenoksietanolia, petrokemiantuotteita eikä PEG:tä.


Couleur Caramel - Eyeliner No1 Musta

Syvyyttä katseelle Couleur Caramelin vesipohjaisella eyelinerilla! Ihanteellinen herkille silmille, sillä ei sisällä kemiallisia liuotinaineita. 98% luonnollinen. Sisältää 2,9 % aktiivisia kasviaineosia. Valmistuksessa on käytetty kasvikunnan tuotteita sekä mineraaleja.

Tussimaista sivellintä on miellyttävä käyttää ja sillä saa helposti tehtyä tarkkoja sekä paksumpia että ohuempia rajauksia.
Ei sisällä parabenejä, mineraaliöljyjä, fenoksietanolia, petrokemiantuotteita eikä PEG:tä.


Tuota eyelineriä on tullut jo aikaisemmin hehkutettua blogissani, joten ei siitä sen enempiä kuin että hyvää on! Huulipuna on kestävintä, mitä olen ikinä eläissäni käyttänyt! Ja sitten kun se kuluu, niin se kuluu tasaisesti, eikä niin kuin yleensä, että jää vain "rajaukset". Kynsilakka on kestoltaan niin kuin kynsilakat yleensä... Paremminkin voisi kestää. Sormen kynsissä pysyy hyvänä pari päivää ja varpaan kynsissä viikon tai pari. Mutta ainakin se kuivuu todella nopeasti!

Muuten onkin tullut käytyä meikkilaukun sisältö läpi, joten esitellään nyt vielä kulmakynäkin:

Sante 01 Blonde
Tykkään kovasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti