lauantai 5. maaliskuuta 2011

Näin minä hennaan hiukseni

Hiusten värjääminen käy niin kovin helposti markettien ja kampaamoiden hiusväreillä, mutta siltikin aion jatkaa luonnollisella tavalla! No, menihän siihenkin pari tuntia kun shokkiväreillä värjäilin. Ensin värinpoisto päähän ja noin puoli tuntia annoin sen vaikuttaa, sitten pesulle. Sen jälkeen hiusväri ja noin tunnin odottelu ja pesulle.

Näin minulta käy hiusten värjääminen nykyisin:

1. Edellisenä päivänä valmistan seoksen, jolla hiukseni värjään. Minulle riittää noin 2/3 hennaa yhdestä pakkauksesta (MacUrth) ja sen sekoitan sitruunamehun kanssa.

Olen niin ekologinen, että käytän kertakäyttöastioita tässä hommassa... Niitä tuli joskus vuosia sitten hamstrattua kaappi täyteen, eikä niitä tule oikein muuten käytettyä ja vievät vain tilaa...

Tällaista puuroa siitä tulee

2. Sitten pistän kelmun päälle ja laitan kipon lämpimään paikkaan muhimaan.



3. Seuraavana päivänä pesen hiukset syväpuhdistavalla shampoolla.

4. Suojaan hiusrajani ja korvani karitevoilla, sekä hartiani vanhalla kulahtaneella pyyhkeellä. Sitten kertakäyttöhanskat käteen (taas hoidan hommat tosi ekologisesti...).

5. "Lätkin" hennaseoksen päähäni.




6. Sotken kaikki paikat. Mutta ei hätää henna ei jämähdä pintoihin niinkuin tavalliset hiusvärit. Voin ihan rauhassa värjäillä hiuksiani ja sen jälkeen siivota sotkut. Ne lähtevät jälkiä jättämättä vaikka kuivalla talouspaperilla pyyhkäisemällä.


7. Suojaan hiukseni muovipussilla. Joku suihkumyssy olisi parempi, mutta noita pieniä pusseja aina kertyy kamalat määrät, eikä niille keksi parempaa käyttöä.


8. Muovipussin päälle kiedon vielä pyyhkeen, niin hiuksilla on lämpimät oltavat ja väri tarttuu paremmin.

9. Annan värin vaikuttaa noin 2-3 tuntia.

10. Pesen värin pois. Tämä on se hankalin osuus! On kuin päässä olisi hiekkaa ja kuravelliä. Shampoolla pesen pari kertaa ja sitten pistän vielä muutamaan otteeseen hoitoainetta.

Tältä näyttää lopputulos (huono kamera...)


Väri muuttuu vielä noin 3-4 päivän ajan syvemmän punaiseksi ilman vaikutuksesta. Se on omasta mielestä surku, sillä tykkäisin enemmän oranssisemmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti