perjantai 25. maaliskuuta 2011

Sannan syömingit ja juomingit

Välillä tulee tuolla kyökin puolella sävellettyä mitä ihmeellisempiä pöperöitä. Yleensä ruokani näyttävät kamalilta, mutta onneksi ne useimmiten maistuvat kelvollisilta tai jopa herkullisilta. Aamupäivällä tuli taas paistettua pannullinen jotain epämääräisen näköistä sotkua, mutta onneksi aikas herkullista sellaista!

Raastoin kesäkurpitsan ja paistoin sen broilerin jauhelihan kera. Sekaan mausteita: hippunen suolaa, valkopippuria, sitruunapippuria, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta ja chilijauhetta. Sitten laitoin sekaan hasselpähkinärouhetta ja turkkilaista jogurttia.

Jogurtti meni niin lieruksi, että lusikka oli paras syömäväline.


Yhtenä päivänä mieleni teki nakkeja. Olisin halunnut jotain oikein kunnon super-eko-herkku-luomunakkeja. Kiireessä valitsin Poutun A-luokan herkkunakkeja paketin. Ei ne nakit kyllä mitään A-luokkaa olleet... Lihapitoisuus 60% ja valmistusainelistasta löytyi aika monta "E"-alkuista ainetta. Makukaan ei miellyttänyt ja nakit olivat jotenkin oudon löysiä.


Nakkien haku reissu oli myös leivän haku reissu. Kaupan leivät yököttävät nykyään jo ajatuksen tasolla. Aina ei jaksaisi itsekään leipoa, joten täytyi metsästää jotain mahdollisimman luomua leipää. Yhteen pömpeliin oli tungettu leipiä ja sen pömpelin seinään oli kiinnitetty lappu, jossa luki isolla "säilöntäaineeton". Tämä sana näytti niin hyvältä, että kaivelin pömpelistä itselleni yhden leivän. Maistuikin oikein hyvältä, kun laittoi päälle kunnon kerroksen voita (siis oikeaa voita, Oivariinikin kelpaa ja sitäkin tuli kyseisen leivän päälle siveltyä). Leipä oli siis Leipomo Ståhlberg Oy:n Ohrariävää.



Yritän nykyään olla mahdollisimman ekologinen syömistenikin suhteen ja yritän syödä terveellisesti. Mutta ihan joka päivä ei jaksa edes välittää! Joskus on pakko saada natriumglutamaattia tai vitivalkoisesta vehnäjauhosta leivottua pullaa tai leipää. Makeisia menee kilokaupalla... Erilaiset suklaapatukat ovat ihan ykkösiä!


Kinder suklaat ovat ihan parhaista parhaita! Nam!

Kun syömiset on käyty jotenkuten läpi, niin nyt voi käydä läpi myös juomiset. Minä juon enimmäkseen vettä, joko kraanavettä tai Lidlin Saskia Quelle kivennäisvettä (matalahiilihappoista versiota). Limsaa juon ehkä pari litraa vuodessa, samoin mehua, kahvia en ollenkaan ja teetä (kofeiinittomia vaihtoehtoja ainoastaan, sillä minulla on joku aika paha kofeiiniyliherkkyys tai joku vastaava) satunnaisesti, piimää joskus, jos sille päälle satun, samoin kaakaota. Alkoholijuomien suhteen olen todella nirso, enkä edes juo usein, enkä suuria määriä. Juon yleensä baarissa Englantilaistyyppisiä kuivia omenasiidereitä tai vodkaa tuoremehulla.

En varmaan voisi elää ilman tätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti