maanantai 11. huhtikuuta 2011

Hyvä deodorantti!

Ennen käytin kainaloissani vain antiperspirantteja, mutta sitten kun rupesi siirtymään luonnonkosmetiikkaan, täytyi alkaa etsimään hyvää ja luonnollista deodoranttia. Ensin hankin Body Shopista jonkun roll-onin, en muista tuotetta sen tarkemmin, mutta se oli ihan ok. Hiki ei haissut (en edes ole kova hikoamaan...), mutta välillä kainalot tuntuivat hiukan kosteilta. Sen loputtua hankin Laveran Basis Sensitive Deodorant Roll-Onin. Ihan kelvollinen muuten, mutta parina päivinä on pitänyt miettiä, että haisenko hielle, vai kuvittelenko vaan. Se myös aiheutti ikäviä viiruja mustiin paitoihin.
Noin viikko sitten hankin Santen Crystal Deodorant Roll-Onin. Moni on kehunut kristallikivideodorantteja, mutta myös valittanut siitä, kuinka ne menevät helposti halki, tai rupeavat haisemaan, eikä deodorantista saa hajua pois millään. Joillakin deodorantti on raapinut ihoa ikävästi. Ja deodoranttikivi pitää kastella ennen kainaloon laittoa, eikä aina ole välttämättä vettä lähistöllä. Tuo Santen mineraalideodorantti on muuten samaa, mutta se on nestemäisessä muodossa ja sitä voi vaan semmoisenaan laittaa kainaloon, eikä se raavi ihoa, eikä mene rikki niin helposti. Tämä tuote on mielestäni toiminut erinomaisesti. Ei ole kainalot haisseet, eivätkä ole tuntuneet erityisen kosteilta, eikä myöskään tule viiruja mustiin paitoihin.
Tässä vielä lisätietoa tuotteesta:


Kristallideodorantti on tuoksuton ja alkoholiton, minkä vuoksi se sopii hyvin herkkäihoisille tai tuoksuallergiasta kärsiville.

Vaikuttavana aineena aluna eli luontainen mineraalikivi. Alunan molekyylikoko on niin suuri, ettei se pääse imeytymään ihoon, mutta se estää erittäin tehokkaasti hajubakteerien kasvun iholla.

Koko: 50 ml

Inci: Aqua, ammonium alum, sodium lactate, lactic acid, xanthan gum, cinnamic acid

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti