maanantai 21. marraskuuta 2011

Elokuvissa

Äiti saapui eilen kyläilemään. Ensiksi hän tietysti äidilliseen tapaansa tiskasi tiskini... Sitten hän vei osan minun roskistani... Ja sitten minä jätin mamman rapsuttelemaan piskiä, sekä vääntämään pannukakkua ja itse livistin Helsinkiin elokuviin kaverin kanssa. Käytiin katsomassa "Missä kuljimme kerran". Yleensä tykkään katsella vain kauhua ja komediaa, mutta hyvähän tuokin oli!

Elokuva sijoittui 1900-luvun alun Helsinkiin ja kertoi ylä- ja alaluokan erilaisesta elämästä. Oli punaisten ja valkoisten sotimista (veri lensi ja aseet paukkui), hienoja vaatteita ja kampauksia, sekä kivoja maisemia. Elokuva oli ruotsinkielinen.


Pistetään nyt vielä Finnkinon sivuilta löytynyt selostus elokuvasta:

Kjell Westön Finlandia-palkittuun menestysromaaniin perustuva elokuva ihmisyydestä ja rakkaudesta kansakunnan myllerrysten keskellä.

1900-luvun alun Helsinki on oikeastaan kaksi kaupunkia, rikkaan yläluokan idylli ja köyhien työläisten slummikorttelit. Tarina kulkee läpi vuosikymmenten ja seuraa miten aika, paikka ja yhteiskuntaluokka sekä yhdistävät ihmisiä että ajavat heitä toisistaan erilleen.

Itsenäinen ja utelias Lucie (Jessica Grabowsky) haluaa olla vapaa eikä suostu yläluokan naisten muottiin. Nuoruudenystävä, valokuvaaja Eccu (Jakob Öhrman) rakastaa tulisesti villiä ja eksentristä Lucieta, mutta tämän sydän syttyy vain Allulle (Andreas af Enehielm), joka on nuori työväenluokkainen jalkapallosankari.

Elokuvassa nähdään myös Allun isä Enok (Elmer Bäck), Lucien poliittisesti kiihkeä veli Cedi (Oskar Pöysti) ja tapahtumia sivusta tarkkaileva humanisti Ivar Grandell (Niklas Groundstroem) sekä muita rakastetun romaanin hahmoja.

Ruotsinkielinen elokuva, tekstitys suomeksi.




En edes muista, milloin olisin viimeksi käynyt elokuvissa... Sitä tulee tehtyä todella harvoin!! Liian kallista puuhaa! Ei tule edes pahemmin vuokrailtua filmejä, sekin käy liiaksi kukkaron päälle. Mutta nyt oli kiva, kun olen saanut viimeisen vuoden aikana muutamaankin otteeseen veljeltäni lahjaksi Finnkinoon ilmaislippuja. Vielä olisi pari jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti